Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1066 Wątki)

Lapisowanie zębów mlecznych

Data utworzenia : 2017-09-20 23:02 | Ostatni komentarz 2018-06-05 22:42

Ewcia2

4445 Odsłony
19 Komentarze

Nie moglam znalesc tego tematu...moze zle szukałam albo przeoczyłem ale napisalam bo nie mogłam znalesc temat o plisowaniu zabkow. Na Internecie jest pare opin na temat plisowania zebow mlecznych.. czy któraś z was plisowalo mleczaki swojemu dziecku. Ja zaczelam synkowi plisowac jak mial 2,5latka ale mimo ze sa.po tym czarne i tak zabki sie dalej psują jedna dwujka zrobila sie juz taka jakby zolta taka ciemna taki juz slaby ząbek ze jak synek sie lekko uderzył o rowerek to utracilo sie mu pul zabka i teraz narzeka ze go boli...a nastepne plisowanie dop za dwa tygodnie..nie wie czy dalej plisowac czy moze lakierowac...mimo ze dentystka powiedziała ze mleczaki sie nie lakieruje co inni mówią ze sie lakieruje...napiszcie jak bylo u waszych dzieci z tymi zabkami jak mialy próchnice;-(

2018-06-05 22:42

Czasem warto pójść do dwuch minimum..bo kazdy lekarz mowi co innego a nigdy nie wiadomo który ma racje..i lepiej skonsultowac to z kilkoma..albo chociasz z dwoma lekarzami dentysta.. Ale mysle ze lakowanie lepsze...ale wszystko zalezy od zebow, z tego co słyszałam ze jak dziecko ma zabki z biala próchnica takim nalotem to lakowanie lub lakierowanie pomaga a jesli dziecko ma juz ciemna( czarna próchnice) to juz tylko pomaga lapisowanie..moj synek mial czarne i chodze z nim co ok. 2-3mc na lapisowanie mial zabki z próchnica butelkowa, mimo nie jadl slodyczy ale do 2,5roku zycia pil soczki rozcienczone z woda..ale mimo to prochnjca sie zrobiła i narzekał ze go bola i jeden zabek sie do polowy skruszyl...potem zaczelismy lapisowac i zabki stoja w miejscu nie krusza sie ani nie łamią sie i synej nie narzeka ze go bola..mimo lapisowanie brzydko wyglada bo zabki po nim sa czarne..niestety..dlatego siostra z pul roku młodszym synkiem chodzila do innej dentystki która lakierowala wiec ja wolalam lakierowanie ale moja dentystka powiedziała ze jak zabki sa juz z taka próchnica czarna to tylko lapisowanie i moze miala racje bo siostrze synkowi mimo ze lakierowala, to 4w przodzie zabki sie skruszyly o jest bez zabkow...ale nie wiem cz my od tego, czy po lapisowaniu tez by tak bylo...ale twierdząc po moim synku lapisowanie na taka juz zaawansowaną próchnice najlepsze.

2018-06-05 10:38

A co mówi dentysta? Może warto odwiedzić kilku.

2018-05-29 17:30

Ja chyba wybiorę lakowanie, ale zobaczę co jeszcze powie nasz stomatolog.

2018-05-29 07:56

Dziewczyny a co daje lepszy efekt lakowanie czy lakierowanie u nas zęby mam nadzieję zdrowe.

2018-05-29 00:13

Magros masz racje..tez mi to mowila dentystka dlatego ze synek mial juz prochnice musial miec lapisowanie, a synek siostry mimo.ze mial jiz prochnice denystka zrobiła mu lakierowanie..i ząbki niestety sie skruszyly...a synka moze i piękne juz nie sa bo z próchnica i to jeszcze czarne po plisowaniu ale wazne ze jeszcze sa i się nie krusza.

2018-05-28 22:41

Ja myślę że jeszcze w czerwcu pójdziemy na pierwszy przegląd to podpytam dentystę.

2018-05-28 06:58

Lapisowanie robić się, jak zęby są już z próchnicą. Na zdrowe ząbki robimy lakierowanie lub lakowanie. Córka ma 2,5 roku i właśnie myślę powoli, czy by tego nie zrobić.

2018-05-27 00:19

Ja na pierwszej wizycie bylam jak synek mial putora roczku,prochnica pojawila sie jak synek mial 2,5,roczku i dentystka pdrazu mu zalapisowala i chodzimy co 3mc na lapisowanie.