Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1066 Wątki)

zbite kupki u niemowląt przed rozszerzaniem diety

Data utworzenia : 2017-08-30 11:58 | Ostatni komentarz 2017-08-31 13:27

Paty.55

737 Odsłony
4 Komentarze

wiem ze tematów o kupkach było dużo, przy rozszerzaniu diety kupki są zbite i jest to normalne. Moja córka od kilku dni robi kupki zbite a diety jeszcze nie rozszerzamy, ma skonczone 5 mcy, kupki robi codziennie wiec myślę że zaparć nie ma , ale robi je z wysiłkiem. Czy myślicie ze to jest normalne jak nie rozszerza się jeszcze diety? dodam że mleka nie zmienialiśmy na inne.

2017-08-31 13:27

dawałam wodę jak była głodna ale nie chciała, łyżeczką jeszcze nie próbowałam bo jeszcze nie rozszerzamy diety, mam jeszcze herbatkę hipp z kopru włoskiego, może to wypije, kiedyś jej dałam to nie chciala, zobaczymy może teraz będzie chciała a może z tą łyżeczka bedzie chciała

2017-08-31 12:42

To może dlatego kupki sa zbite i malutka ma problem z wypróżnianiem ;/ Spróbuj ją przekonać do wody, nie poddawaj się i podejmij kilka prób aż w końcu mała coś wypije. We wcześniejszym wątku pytałaś jak nauczyć dziecko picia wody i nic z naszych wskazówek nie pomogło? Ani dopajanie kiedy dziecko jest głodne, podawanie łyżeczką itp???

2017-08-31 11:04

Nie dopajam, ona nie chce pic wody ani herbatek, jak byly upały to pila tylko mleko, dawałam jej mniejsze porcje mleka czesciej zeby sie nie odwodniła

2017-08-30 23:02

A dopajasz córcię wodą albo herbatkami w ciągu dnia? My mieliśmy taką samą sytuację, tylko że ja karmiłam piersią i lekarka doradziła, żebym zaczęła podawać małemu więcej wody do picia w ciągu dnia. Pomogło :)