Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1066 Wątki)

naczyniaki u niemowląt

Data utworzenia : 2017-08-28 14:58 | Ostatni komentarz 2017-09-13 23:15

Paty.55

853 Odsłony
5 Komentarze

czy są tu mamy których dzieci miały naczynianki? czy znikły same czy trzeba było je usuwac? jesli znikły same to kiedy? Moja córka ma 5 mcy i ma dwa naczyniaki: jeden na nosku a drugi na udzie, ten z uda schodzi z z noska nie, lekarza kazali nam czekac narazie do 2 roku zycia

2017-09-13 23:15

Ja wlasnie nigdy nie widzialam naczyniaki u dzieci dop poznalam taka dziewczyne na placu zabaw co jej coreczka ma 2,5latka i ma.na calej raczce a zaczelo sie od malego naczyniaka , a doktorka pediatra mowila ze to zejdzie itp...a ona z córka jezdzi z tym do prokocimia..i wiem ze nie może na sloncu z tym byc albo musi ubrac długi rekaw, a znow moja siostra urodziła teraz córeczke i ma takie naczynko na powiece o pytam sie siostry co ona to ma no Na nie wiedzialam ze to naczynko myslalam ze moze.sie podrapala a siostra mowi ze pytala położna ze to jest naczynko ale polozna mowila ze to samo zniknie po jakims czasie wiec pewnie tak jest a ta cirka kolezanki moze miala inne naczynko a skoro tak lekarz powiedzial to na pewno zniknie.

2017-09-13 10:10

Córeczka siostry ma dwa - jeden na czole, drugi z tyłu głowy. Dostała skierowanie do chirurga naczyniowego, zobaczymy co powie. Mała ma 4 miesiące i ten na czole wydaje nam się mniej widoczny, ale nadal jest.

Konto usunięte

2017-08-29 20:54

U mnie był u syna z tyłu głowy i zniknął dopiero po 5 roku życia ale stopniowo zanikal od 3 roku życia

2017-08-29 17:36

Moja ma na nóżce, od urodzenia. Obok ma taka krostkę, którą pani doktor mowila ze usunie się ale w późniejszym wieku(teraz ma 21 miesięcy). Co do tego naczyniaka to bym się musiała spytać jesli zacznie go drapać, bo na razie drapie tę krostkę, więc będę chciała ją usunąć. Ja też mam takiego naczyniaka, nie wiem jak długo ale raczej watpię, że zejdzie

2017-08-28 20:33

Paty mój synek ma malutkiego naczyniaka płaskiego 3x2mm na główce ale go nie widać gdyż przykrywają go rosnące włoski. Pediatra mówił tak jak Tobie ale, że nawet do 6 r.ż. może on całkowicie zniknąć lub zostanie. Ja ze względu na jego umiejscowienie nie martwie się tym na zapas. Musimy poczekać i obserwować. Zawsze można w późniejszym wieku zdecydować się na operacyjne lub laserowe usunięcie naczyniaka, szczególnie gdy jest on w widocznym miejscu.