Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1066 Wątki)

Prolaktyna - objawy i leczenie,problemy z zajściem w ciążę

Data utworzenia : 2017-08-26 16:33 | Ostatni komentarz 2018-07-02 10:07

Darka17772

6750 Odsłony
18 Komentarze

Zakładam temat, bo nie znalazłam takiego. Od 4 cykli staramy się o dziecko i ciągle nic.Miesiączki mam nieregularne raz 38 dni,23 i 32....Przez jedzenie tabletek antykoncepcyjnych wszystko mi się poprzestawiało. Piersi stały się obolałe i większe.Postanowiłam zrobić badania prolaktyny żeby co nieco rozjaśnić sobie w głowie.Myślałam też o badaniu tsh ale nie miałam więcej pieniędzy przy sobie więc tylko prolaktyne zrobiłam. Wynik wyszedł 31,19 a norma to 23,30....Niby za dużo nie jest powiększona, ale jest powyżej normy.W poniedziałek chcę zrobić to tsh a jak będę mieć wynik będę dzwonić do mojego ginekologa, żeby pójść do niego na wizytę. Jakie leki bierze się do obniżenia poziomu prolaktyny? Jak długo leczy się tą przypadłość? Tak myślę czy mam zajść w ciążę jeszcze w tym roku.... Mąż o dziwo też mówi żebym poszła do lekarza i wyleczyła to bo muszę być zdrowa i musimy próbować dalej... Ta wiadomość o podwyższonej prolaktynie wręcz mnie dobiła i zmartwiła....

2017-08-26 23:00

Moja kuzynka miałam problem z zajściem w ciążę właśnie przez prolaktynę. Lekarka p rzepisala jej leki (niestety nie pamiętam co to było) i raz dwa zaszła w ciążę...

2017-08-26 21:57

Darka nigdy nie robiłam nawet takiego badania, więc z tymi niestety nie nie pomoge, ale może za szybko chcecie. Cztery miesiące to jest na prawdę nie dużo, mam nadzieję, że wystarczy tylko trochę poczekać i uda się Wam, bez żadnego leczenia.