Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1066 Wątki)

Biegunka jak pomóc

Data utworzenia : 2017-08-08 11:09 | Ostatni komentarz 2018-09-21 21:14

A.Barton

5792 Odsłony
48 Komentarze

Moja córka od 5 dni ma biegunkę byłam wczoraj z nią u pediatry dostałam zwykle jakieś leki bez recepty które kompletnie nie pomagają. Jest to moje pierwsze dziecko i nie wiem jak mogę jeszcze jej pomóc. Córeczka jest wesoła aktywna lecz ta biegunka nie ustaje mimo leków. Co zrobić?

2017-08-08 18:52

Spróbuj jeszcze podać ryż, też powinien mieć działanie zatwardzające, a przynajmniej maleństwo się trochę naje. Szkoda, że tak szybko pediatrzy się poddają i spychają odpowiedzialność na szpitale. Dla mnie zawsze szpital to już ostateczność, trochę przykre to jest, ale z czym innym przyjdziesz do szpitala, a wyjdziesz z jakąś dodatkową chorobą.

2017-08-08 15:39

Moje kochane właśnie jestem po wizycie u pediatry nie mogłam wytrzymać i zapisałam do innego mogę Wam powiedzieć córeczka dostała skierowanie do szpitala bo pediatra powiedziała że już więcej nic mi nie może dac od tego co już mamy. Na daną chwilę nie ma jesteśmy odwodnione tak więc szpital nie wchodzi w grę jutro kolejna wizyta u naszej pediatry i sie okaze co dalej mam nadzieje ze Bedzie lepiej i zakończy sie bez szpitala

2017-08-08 12:42

Tylko jest taki u niej problem ze poza mlekiem ona nic nie chce pić, ugotuje jej rosołek może chociaż to zje a przy okazji się napije

2017-08-08 12:11

Niedawno przechodzilismy to samo, do tego u nas była wysoka gorączka przez kilka dni ok 38-39 stopni. Justyna wlasnie poleciła mi napar z jagód i mój mały też to pił. Mleka nie powinno się podawać przy biegunce, tak nam powiedział lekarz, lepiej niech pije wodę, zrób jej rosołek, albo marchwianke, możesz podać banana do jedzenia, a poza tym nie dawaj surowych owoców, bo one podobnie jak mleko mogą tylko nasilic dolegliwości

2017-08-08 12:07

Właśnie problem jest w tym ze ona poza mlekiem nie chce nic pić ani wody ani soczku kompletnie nic. Zapisałam ja dopiero na jutro bo dzisiaj już pediatry nie ma

2017-08-08 12:00

dokładnie uważaj aby się nie odwodniła podawaj dużo płynów i koniecznie do lekarza

2017-08-08 11:30

Moja córeczka 15.08 skończy 11 miesięcy. Zadzwonię i zapisze ja bo coraz bardziej się martwię :-(

2017-08-08 11:23

Nie napisałas ile ma dziecko. Mojemu 2letniemu synkowi pomógł niedawno napar z suszonych jagód do kupienia w aptece. Smakuje jak herbatka owocowa więc dziecko chętnie wypilo poleciła mi ja pani farmaceutka. Ale nie wiem czy twoje dziecko nie jest za małe. Pamiętaj też że bardzo łatwo u dzieci o odwodnienie tak więc jeśli to któryś kolejny dzień i nie ma poprawy mimo leków poszłabym jeszcze raz do lekarza