Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1066 Wątki)

Co to za wysypka? czy różyczka?

Data utworzenia : 2017-07-31 12:10 | Ostatni komentarz 2017-11-05 22:15

N.Stolarz

2439 Odsłony
21 Komentarze

Witam was drogie mamy od wczoraj mój synek ma na swoim ciele taka wysypkę, nic nowego nie zjadł, nawet pytałam babci czy czymś go ie poczęstowała bo roczny urwis to choć co by teraz zjadł, ale mówi, że nie. Dziecko chodzi do żłobka i tak pomyślałam, że to może różyczka, a ja w swoim życiu przechodziłam tylko ospę więc wiem jak ona wygląda. Proszę was o poradę gdyż wolny termin do lekarza jest dopiero na za 2 dni. Podaje mu od wczoraj wapno, jednak poprawy nie widzę, wysypka jest bardziej widoczna. Nie przypomina krostek tylko bardziej czerwone plamki na całym ciele oprócz włosów.

2017-07-31 22:20

dziewczyny dobrze radzą skoro tak długo musisz czekać to pojedź do szpitala żeby lekarz zdiagnozował tą wysypkę skoro podawałaś wapno a wysypka wcale nie zbladła, albo jak zadzwonisz do przychodni to powiedz jaka jest sytuacja powinni Was przyjąć bez problemu i koniecznie daj znać co powiedział lekarz

2017-07-31 21:28

Moje dzieci już są większe a i jak dzwonię do lekarza że na dziś chcę się zarejestrować to mi odmawiają ale kiedy mówię że chcę dziecko zarejestrować to bez problemu rejestrują i nawet od razu każą przyjeżdzać . Więc nie rozumiem czemu tobie powiedziano że za dwa dni dopiero , to jest nie do pomyślenia .

Konto usunięte

2017-07-31 21:22

Lekarz nie może odmówić wizyty choremu dziecku. Może niekoniecznie trafisz do swojego lekarza ale na pewno inne lekarz przychodni cię zbada. To są zbyt poważne sprawy aby czekać 2 dni na to

2017-07-31 21:17

Dokładnie, nikt z nas nie jest lekarzem, a nawet gdyby jakimś cudem ktoś się znalazł, to po zdjęciach nie jest w stanie stwierdzić nic na 100%. Na Twoim miejscu, jeżeli wizytę masz dopiero za dwa dni, co moim zdaniem jest jakimś nieporozumieniem, to pojechałabym na nocną i świąteczną opiekę zdrowotną.

2017-07-31 17:03

My tu nie zdjagnozujemy tej wysypki więc radzę jechać z dzieckiem do lekarza, lekarze tak małe dzieci przyjmuje bez kolejki (mówię o lekarzach pierwszego kontaktu) a jeśli lekarz jakimś cudem odmówi wizyty to jedz na szpital by dziecko tylko zbadali, obejrzeli i cię uspokoili.