Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1066 Wątki)

Poziom beta hcg - niska wartość poniżej 10

Data utworzenia : 2017-07-26 18:45 | Ostatni komentarz 2017-07-31 21:30

bozalta

34850 Odsłony
18 Komentarze

Witam, Chciałabym zapytać Mam, które robiły poziom oznaczenia hormonu beta hcG. Ile wynosiła u Was najniższą jej wartość. Czy któraś z Was robiła oznaczenie przed dniem spodziewane miesiączki ? U mnie poziom wyszedł 7.0 w normach.mojej przychodni wartość powyżej 5 to już ciąża. Czytałam że w niektórych laboratoriach wartość ta to nawet 10. Zrobiłam oznaczenie przy okazji regularnej morfologii. O maluszka się staramy, zastanawiam się czy to możliwe aby była to jednak ciąża?? Oczywiście oznaczenie ponownie za ok 3dni,by mieć pewność. Testu aptecznego nie robiłam. Czy któraś z Was miała może podobny wynik? Co on oznaczał?

2017-07-26 18:55

Dokładnie tak jak napisała Ewa. Znamy się z bozalta i mówiłam to samo, jednocześnie mocno trzymam kciuki :)

2017-07-26 18:53

Na takim etapie ciężko powiedzieć cokolwiek. Może być ciąża, a za kilka dni poziom może być już poniżej normy. Ale może też rosnąć. U każdej kobiety inaczej to może wyglądać. Ja 5 dni przed spodziewana miesiączką miałam beta hcg 130. Powtarzałam co 48h. A znam dziewczyny które w dniu spodziewanej miesiączki miały betę ujemną, a dopiero po paru dniach spóźnienia dodatnią. Najlepiej będzie jak po prostu powtórzysz betę po minimum 48h. Sugerowanie się innymi może Cię niepotrzebnie stresować lub ekscytować.