Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1066 Wątki)

Zakrzepica-choroba zatorowo-zakrzepowa

Data utworzenia : 2017-07-14 18:19 | Ostatni komentarz 2017-10-06 18:24

Aisa94

918 Odsłony
7 Komentarze

Witajcie nie znalazłam podobnego wątku. A więc są tu mamy które borykają się z tą chorobą tzn zakrzepica ? Jak sobie radzicie ? Zmieniło to wasze życie w jakiś sposób ? Stosujecie jakieś diety ? I czy są tu mamy z zakrzepica które planują kolejne dziecko lub takie co miały zakrzepicę i zaszły w ciążę ? Mianowicie ciekawi mnie z racji że chciałabym mieć jeszcze dwójkę jak wygląda ciąża czy są jakieś dodatkowe badania zalecenia i czy można rodzic siła natury czy cc. Wydaje mi się ze cc nie jest zalecane wtedy ale mogę się mylić.

2017-10-06 18:24

U mnie to genetyczne więc nie mam co marzyć o wyleczeniu. Zresztą po prostu chce się dowiedzieć jak to wygląda u osób które mają i są w ciąży :) o zakrzepicy wiem dużo muszę z nią żyć więc to pismo nie jest dla mnie nowością :) po prostu chciałabym wiedzieć czy są jakieś różnice pomiędzy opieka ciężarnej z zakrzepica a bez no i różnice w porodzie :)

Konto usunięte

2017-10-03 07:27

Choroba jest poważna. Ale po pierwsze mozna to leczyć. Po drugie odpowiednio leczona nie daje praktycznie żadnych objawów. Po trzecie można jak najbardziej zajść w ciążę (ciąża jednak musi być kontrolowana przez lekarza) Na stronie jest dobry artykuł o zakrzepicy: http://fajna-mama.pl/zakrzepica-taka-straszna/ Który rozprawia się z niektórymi mitami na temat samej choroby. Stosuje się zwykle w leczeniu doustne leki. Czasami potrzebne jest podanie zastrzyków.

2017-09-08 11:34

A może warto spróbować jakiś leków? Ja często korzystam z tej stronki - tomipomaga.pl/choroby/zakrzepica Tutaj akurat o zakrzepicy. Może napisz tam, a ktoś pomoże. Kiedyś poleciła mi ją kuzynka i czasami tam wchodzę i patrzę co nowego tam się pojawia. Pozdrawiam

2017-09-02 11:44

Chciałabym ale cos widzę że chyba nie ma mamy która by umiała trochr powiedzieć na ten temat która to przeżyła ;)

2017-07-14 22:18

No to mam nadzieję że znajdziesz informacje i mamy z podobnym problemem. Zawsze to ewentualne wsparcie psychiczne :)

2017-07-14 20:58

Mój lekarz ginekolog powiedział że jak będę w ciąży mam poinformować ginekologa prowadzącego ciążę co do lekarza angiologa jeszcze nie pytałam :) wiem wiem ja do tej pory nie mogę do końca wyprostować kolana... ale jakby nie było 5 miesięcy z tym walczę a chciałabym się dowiedzieć co i jak od osób z dłuższym stażem. Wiadomo że lekarza zdanie to co innego niż wypytanie na forum też bo lekarz zna dokładny obraz ale po prostu jestem ciekawa

2017-07-14 18:41

Chodzi Ci o żylną chorobę zakrzepowo zatorową? Co mówi Twój lekarz na temat ciąży w Twoim przypadku? Wiesz jak jest. Każdy pacjent jest inny i często inaczej leczony. Chyba najlepszym źródłem informacji będą Twoi lekarze. http://www.mp.pl/zakrzepica/wytyczneartykuly/wytyczne/78538,polskie-wytyczne-profilaktyki-i-leczenia-zchzz-aktualizacja-2012#9.5._leczenie_kobiet_ ciazy