Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1066 Wątki)

Nadwrażliwość na światło.

Data utworzenia : 2017-04-27 14:06 | Ostatni komentarz 2017-04-27 22:58

Roksana.Jablonska

1386 Odsłony
2 Komentarze

Drogie mamy, mój synek (19 miesięcy), od pewnego czasu zrobił się bardzo wrażliwy na światło. Bardzo lubi gdy w kuchni biorę go na ręce a on sobie patrzy przez okno, jednak kuchnię mamy nasłonecznioną i młody zaczął się we mnie po prostu chować gdy go to słońce razi. Nawet w pochmurne dni gdzie tych promieni jest w sumie niewiele Igor zawsze mruży oczka. Wyjście na dwór od pewnego czasu zaczyna się pół godzinnym staniem w miejscu aż jego oczy przyzwyczaja się do słońca, po czym zaczyna iść ale cały czas potyka się o swoje nogi. Taka sytuacja zaczęła się po ostatnim szczepieniu. Oczywiście wizytę u okulisty mamy umowiona ale zanim ona nadejdzie chciałam zapytać tutaj. Mam nadzieję że coś doradzicie :)

2017-04-27 22:58

Roksana czy właśnie towarzyszy tej nadwrażliwości na słońce łzawienie? Być może jest to zapalenie spojówek... Musisz iść do okulisty i tam wszystkiego się dowiesz. A na co szczepiliście? Znajdź ulotkę i sprawdź może czy taka reakcja jest ujęta w NOP.

2017-04-27 19:05

A może brakuje mu witaminy B2 brak jej w diecie dziecka powoduje właśnie nadwrażliwość na światło. Przyczyny mogą być różne w tym różne choroby oczu np zapalenie spojówek. Czy u synka występują inne objawy np lzawienie, zaczerwienione oczy? Na pewno nie obędzie się bez wizyty u okulisty. Zobacz sobie ten artykuł czy macie podobne objawy:http://www.zdrowymokiem.pl/choroby-oczu/swiatlowstret-nadwrazliwosc-na-swiatlo-objawem-wielu-chorob/