Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1066 Wątki)

ODCZULANIE u 5 letniego dziecka

Data utworzenia : 2017-04-11 21:03 | Ostatni komentarz 2017-04-29 23:02

Ka.Es

1353 Odsłony
6 Komentarze

Mam nadzieje ze Pani ekspert troszke mi pomoze?i co Pani sadzi o tej mojej sytuacji ;) bylam dzis u alergologa z dzieckiem i Pani Doktor stwierdzila ze jak tylko mala skonczy 5 lat mozna ja odczulic . Ma alergie na drzewa .. i stwierdzila ze to dobrze rokuje i nie wiem czy tak naprawde jest sens juz mala odczulic? Czy moze ktoras z Was mamusie odczulala swoje dziecko w takim wieku? czy przynioslo oczekiwany skutek? A moze wystapily jakies zle reakcje organizmu na odczulanie ? Dziekuje i pozdrawiam :)!

2017-04-29 23:02

Dziekuje ! Czekalam z niecierpliwoscia na Pani opinie! Pozdrawiam !

2017-04-27 22:23

Dobry wieczór Oczywiście jak zwykle zdania uczonych są podzielone. Jeżeli alergia jest bardzo mocno wyrażona i utrudnia normalne funkcjonowanie, można wziąć pod uwagę odczulanie. Czasem dzieci "wyrastają" z reakcji na dany alergen. Jednak jest pani pod opieką alergologa, specjalisty w tej dziedzinie i myslę, że nie proponowałby odczulania, gdyby nie wierzył w powodzenie tego leczenia. U 5-letniego dziecka można już wykonać odczulanie, oczywiście ostrożnie. Na pewno doktor wszystko pani wyjaśniła, jak i również, że leczenie może nie przynieść oczekiwanego efektu w 100%. Proszę zaufać swojemu lekarzowi. Pozdrawiam

2017-04-20 11:38

No takie wlasnie mieszane mysli mam ... boje.sie rowniez reakcji po szczepieniu ... czy sa takie same jak przy szczepionkach podstawowych typu goraczka itp..

2017-04-19 13:46

Według mojej wiedzy jest to za wcześnie na odczulanie.

2017-04-18 15:37

Mam znajomą w Anglii, której mała ma alergię na trawy i tam lekarz powiedział, ze jak leki nie pomogą to odczulać będzie mozna jak skończy 8 lat.

2017-04-14 00:06

Zadna z mam.nie.miala doczynienia z odczulaniem swojego dziecka w tym wieku?:((