Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1060 Wątki)

krostki/wysypka na twarzy u 3tygodniowego dziecka

Data utworzenia : 2017-03-03 15:19 | Ostatni komentarz 2019-01-04 08:14

Ewcia1216

4751 Odsłony
32 Komentarze

od 2-3dni pojawiają się krostki u mojej 3tygodniowej córki. Kiedy śpi są one łagodniejsze, ale kiedy się budzi lub jest po jedzeniu się nasilają. występują jedynie na twarzy: na policzkach, na czole, pomiędzy oczami. jak na razie przemywam przegotowaną wodą, ale zastanawiam się czym mogę posmarować, żeby to złagodzić?

2017-03-03 22:50

Tak jak mówią dziewczyny, ciezko stwierdzić co to jezeli tego nie widzimy. Może byc alergia, potowki, radzik itd. Jezeli Cie to niepokoi to najlepiej niech obejrzy to pediatra albo moze polozna, abys nie musiala brac malenstwa do przychodni gdzie teraz pełno wirusów.

2017-03-03 22:14

Witaj! Miałam z moją córeczką taki sam problem. Krostki, potówki czy tez kaszka...to wszystko zniknie jak organizm dziecka oczyści sie z twoich chormonów. Wysypka zmienia kolor ponieważ nie lubi przegrzewania. A każde przystawienie do piersi wiąże się z dodatkowym ciepłem nie dosyć że od twojej piersi to też z wysiłku ssania. Pozdrawiam!

2017-03-03 20:30

Głównie robią się brzydsze w trakcie jedzenia- wystarczy że mleko pocieknie po policzku lub Mala trochę się spoci. Zobaczymy jak bedzie dalej, jeśli nie zejdzie odwiedzimy pediatre

2017-03-03 20:05

Mojej Córci w tym wieku też się pojawiło takie coś na policzku, czerwona plama na niej krostki, szorstka skóra i jak spala miała to jakby bledsze. Zaczęło się od zaczerwienienia. Powiazalam to z plackami ziemniaczanymi, jednak do tej pory nie mam pojęcia co to było. Smarowałam kremem oilatum i zniknęło, więcej się nie pojawiło. Alergie kontaktowa wykluczyłam ponieważ zarówno nasze rzeczy jak i Córci pralam w kapsułkach ariela od początku. Jak nie będzie znikać udaj się do pediatry.

2017-03-03 19:52

Jeżeli są to pojedyńcze krostki to mogą być to prosaki, w grupie alergia pokarmowa, potowki czy trądzik niemowlęcy.

2017-03-03 18:50

Ewcia te krosteczki to mogą być od twoich hormonów i one się czesto pojawiają na twarzy u małych dzieci. Mogą to być również potówki, jak i alergia. Przyczyn kostek może być wiele. Najlepiej wybierz się do pediatry i niech zobaczy Twoje maleństwo. Na własną rękę lepiej nie smaruj żadnym kremem czy maścią.

2017-03-03 18:20

Na policzkach wyglądają jak potowki Ale na czole jest raczej taki placek z drobnymi krosteczkami. Zastanawiam się czy to może alergia kontaktowa... nie chce pogorszyc smarujac złym kremem.

2017-03-03 18:06

zależy jakie to krosteczki. Czy to tylko potówki, czy może inne zmiany które u tak małych dzieci się pojawiają i zwykle około 2 miesiąca same znikaja, czy może jeszcze coś innego.