Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1060 Wątki)

krostki/wysypka na twarzy u 3tygodniowego dziecka

Data utworzenia : 2017-03-03 15:19 | Ostatni komentarz 2019-01-04 08:14

Ewcia1216

4750 Odsłony
32 Komentarze

od 2-3dni pojawiają się krostki u mojej 3tygodniowej córki. Kiedy śpi są one łagodniejsze, ale kiedy się budzi lub jest po jedzeniu się nasilają. występują jedynie na twarzy: na policzkach, na czole, pomiędzy oczami. jak na razie przemywam przegotowaną wodą, ale zastanawiam się czym mogę posmarować, żeby to złagodzić?

2019-01-04 08:14

Sama ostatnio zauważyłam że mój synek ma jakieś krostki, plamki. Myślałam że to wysypka od pokarmu ale przecież karmię piersią. Nie wiem czy koleżanka moja ma racje ale na podrażnienia skórę dziecka polecała mi balsam sos z marki eeny meeny https://eenymeeny.eu/produkt/balsam-sos/ . Czytałam opis balsamu i skład bo to ważne dla mnie widzę że jest na naturalnych składnikach. Ktoś może używa też balsamu ?

2017-03-20 21:44

Cyrkonia jak miał takie brzydkie krostki w dużej ilości to leczenie owszem jest zalecane, u mojej było ich duzo ale wyglądało to jak taka kaszka więc moja łagodnie to przechodziła.

2017-03-20 20:22

Ja smarowalam wszystkim i nic nie pomagalo aż w końcu dermatolog polecila mi krem kojaco-regenerujący zinalfat dermoceutica i wszystko pieknie zeszlo po paru dniach;) a dodam ze mój synek mial bardzo bardzo brzydkie krostki i bardzo duzo

2017-03-19 22:13

Owszem różne opinie. Ja spotkałam się akurat by przemywać solą, a raz dziennie emolient :) Nic więcej nie robić, bo trądzik sam zniknie, bo to własnie hormony, jak Kasia wspomniała :)

2017-03-19 00:23

gabilabi a widzisz różne opinie:) ja niczym nie smaruję, jedynie tylko przemywam solą fizjologiczną. Podczas trądziku powinniśmy jedynie dbać o higienę skóry dziecka polegającym na użyciu delikatnego środka myjącego. Przede wszystkim nie wolno też wyciskać zmian skórnych, aby nie doprowadzić do miejscowego zapalenia skóry. Polecam ten artykuł: https://portal.abczdrowie.pl/tradzik-niemowlecy

2017-03-17 23:42

Nam na trądzik Pediatra zaleciła przemywanie buzi krochmalem ewentualnie smarować Emoilentem ja smarowałam kremem Oilatum ale tylko na noc i nic więcej specjalnego nie robiłam. Trądzik to wina hormonów i schodzi zazwyczaj po ukończeniu przez dziecko 3 miesięcy. U nas znikł przed ukończeniem 3 miesiąca.

2017-03-09 19:44

Trądzik to lepsza diagnoza niż gdyby to była alergia.Trądzik szybko minie. Ja bym zasugerowała smarować skórę emolientem np.Emolium.

2017-03-09 19:30

Silver widzisz a mi pediatra jednak kazała smarować choćby nawet wazeliną ;) by tylko skóra na buzi się nie wysuszyła