Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1066 Wątki)

Śmierdzące bączki

Data utworzenia : 2017-02-16 09:36 | Ostatni komentarz 2017-03-10 07:13

sylwia_1989

4907 Odsłony
46 Komentarze

Mam pytanie córka ma półtorej miesiaca i od kilku dni bardzo boli ja brzuszek, jak puszcza gazy to bardzo płacze i sie napina nie mówiąc o zapachu ( okropny) a tyle tych gazow niejeden dorosly człowiek tyle nie puszcza "purtow". Ja wyeliminowałam nabiał ze swojej diety corka tez jest dokarmiana mm ( zmienilam na bebilon pepti) ale mam wrażenie ze jest gorzej. Chce jechac do pediatry ale nie teraz bo panuje grypa a corcia malutka. Juz niewiem co robic. Corka wczesniej miala tez kolki ale nie az takie. Daje jeszcze espumisan jak jest juz bardzo zle i probiotyk bio Gaje. Sposoby na kolke znam, czytałam artykuly ale nie pomagaja :-(. Pomóżcie

2017-02-16 13:47

No wlasnie dzwonilam do przychodni i jest oblężenie takze niewybieram sie narazie 24 mamy szczepienie jak sie w przychodni nieuspokoi to bede musiala poczekac :-( Wczesniej piła bebiko zwykle ale tez nie bylo rewelki nic odstawie naraxie piers bede odciągnąć pokarm zamroze sobie i zobacze czy bedzie poprawa czy to moja wina czy mleka :-) albo odwrotnie zrobie :-) Herbatek zadnych nie daje sama pije koperkowa rumianek i meliske :-) moze za duzo tego ?

2017-02-16 12:56

Sylwia skonsultuj maluszka z pediatrą. Być może mleko jest nieodpowiednie. Ciepłe okłady na brzuszek powinny przynieść maluszkowi ulgę.

2017-02-16 12:54

Myślę ,że przyczyną tych bączków może być Bebilon Pepti. Napisałaś ,że zmieniłaś mleko.A wcześniej jakie dawałaś? Może trzeba będzie zmienić mleko na inne.

2017-02-16 12:49

Sylwia baczki czesto to dobrze, bo sie dzieciatko samo odgazowuje. gorzej ze dalej boli brzuszek. Co do tego ze sa smierdzące, moj tez czesto puszcza i tez smierdzą :D czasem mysle ze zrobil nr 2 rozmieram a tam nic :) Ale jesli sie niepokoisz to idz do lekarza. Ja np dzwonie do swojej przychodzni i pytam czy sa kolejki bo ja z niemowalekiem chce przyjsc a nie bede stala w kolejce bo boje sie zeby maly nie zachorowal. Wiec czesto mowia zebym przyszla i wejde bez kolejki :)

2017-02-16 12:42

Dobrze by bylo skonsultowac to z lekarzem, ale nie dziwię Ci się ze chcesz brac córki do przychodni, jeszcze złapie coś gorszego. A istnieje możliwość wizyty domowej? Albo może spróbuj zadzwonić do położnej, może ona coś doradzi albo podpowie. Widocznie coś szkodzi malutkiej tylko teraz ciężko stwierdzić co. Dobrze ze dajesz priobiotyk i espumisan, moze chociaż troche ulzy malutkiej.

2017-02-16 10:28

Myślę że dobrze by było, żeby zobaczył ją lekarz. Po espumisanie bączki będzie puszczać, ale jak piszesz że brzusio ją bolii że są śmierdzące to może coś jej szkodzi,może mleko? A dajesz jej herbatki? koper albo rumianek, bo może herbatki pomogą?