Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1060 Wątki)

Plecak do szkoly

Data utworzenia : 2017-02-11 14:10 | Ostatni komentarz 2022-11-07 14:14

cyrkonia

2029 Odsłony
25 Komentarze

Nie znalazłam watku wiec twórz nowy jak jest to podeślijcie link;) mój syn od wrzesnia idzie do pierwszej klasy chciałabym kupic mu plecak wczesniej bo później tych wydatków uzbiera sie duzo na wrzesień...powiedzcie mi jak dobieralyscie plecak dla dziecka? Dodam ze mój syn suchy jak patyk a przeciez musi mu sie tam wszystko zmieścić, do tego do szkoły chodzimy na piechotę bo teraz uczęszcza tam do zerówki. Jak dobrze dobrać plecak żeby nie zniszczyć mu kręgosłupa i żeby bylo mu lżej nosić?

2017-02-11 14:41

Pamiętaj,aby plecak miał: -usztywniane plecki -regulowane pasy -szelki zapinane w pasie -elementy odblaskowe -przegródki i kieszonki na śniadanie,napój W pierwszej klasie córce kupiłam lekki i nieduży plecak.Należy pamiętać ,aby plecak nie był większy od dziecka.Plecak z książkami nie powinien być cięższy niż 10% masy ciała dziecka. Myślę,że dobrze by było,aby ten pierwszy plecak dziecko wybrało sobie samo-chodzi mi o kolor i wzór bohatera na plecaku. A rodzice muszą pilnować ,aby dziecko nosiło plecak na dwóch ramionach,nie na jednym ,aby zapobiec skrzywieniu kręgosłupa. Obecnie córka w drugiej klasie ma usztywniany tornister i jestem też z niego zadowolona,ponieważ ułatwia zachować prawidłową postawę.Zauważyłam,że dużo dzieci w szkole ma takie plecaki na kółkach.