Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1066 Wątki)

czerwone wypieki

Data utworzenia : 2017-02-02 04:54 | Ostatni komentarz 2017-02-03 14:00

rewers342

2326 Odsłony
14 Komentarze

Dziewczyny czy to mozliwe ze mały ma czerwone puldasy od wyrzynajacych się ząbków??? Żadnych innych objawów nie ma. Wczoraj już panicznie mierzylam czy jest gorączką ale brak, na AZS też nie wygląda bo nie jest ani szorstka ani nie ma żadnych wypryskow, lecieć z nim rano do lekarza czy nie.robić tak od razu z siebie wariatki??

2017-02-03 14:00

Mamy podział Ale jak ostatnio byłam na szczepieniu to tam siedziały mamy z dziećmi chorymi na kontrolę nawet jednej się to nie spodobało i była jazda jak cholerka . A z tą ospa to musiałam iść od chorych bo mały miał infekcje.

2017-02-03 10:28

Rewers a nie macie podziału na dzieci chore i zdrowe? U nas niby jest ale co z tego jak nieodpowiedzialne mamy przychodzą z chorym dzieckiem tylko po to żeby usłyszeć że dziecka nie zaszczepi ponieważ jest chore.

2017-02-03 09:39

Kasia boje sie nawet na szczepienie jechac :/ ogolnie kiedys z małym trafiłam do przychodni a tam wszyscy z ospa... na szczescie nie dostał

2017-02-02 21:41

Temperaturę w domu macie ok, ja też mam około 22 stopni więc bardziej prawdopodobne niż uczulenie na banana są ząbki. Więc zapewne o nie chodzi. Wapno nie zaszkodzi nawet jeśli nie miałaby to być reakcja alergiczna więc spokojnie możesz podać. Dobrze, że nie wybrałaś się do lekarza bo to co się teraz dzieje w przychodniach jest straszne.

2017-02-02 20:14

Tez mysle ze to ząbki...a banan chyba bardzo bardzo rzadko uczula:)

2017-02-02 15:30

Wapno nie zaszkodzi. Mojej córce się robią od kilku tygodni takie policzki, bez wyraznego powodu, są chłodne. Czasem jak zaśnie, czasem w dzień i też stawiam na zęby.

2017-02-02 13:18

Czerwone policzki u niemowląt mogą być oznaką ząbkowania, alergii, skazy białkowej, atopowego zapalenia skóry albo po prostu podrażnieniem wywołanym mrozem, wiatrem czy suchym powietrzem. Jeśli rumieńce na twarzy maluszka zbiegają się z wyrzynaniem się ząbków, niemowlę mocno się ślini i wkłada rączki do buzi – zaczerwienienie policzków najprawdopodobniej jest jednym z objawów ząbkowania. Czasami rumieńce mogą powstawać na twarzy z powodu lekkiego stanu podgorączkowego lub gorączki. Jeśli gorączka ustępuje, a ząbek przebija dziąsło, zaczerwienienia na policzkach zazwyczaj znikają samoistnie jak ręką odjął.-znalazłam na forum ;) Kazała kupic wapno dla dzieci i zobaczyc reakcje chociaz bardziej skłaniałaby sie do ząbków skoro ma mocno spuchnięte

2017-02-02 13:01

karmie mm , pytałam własnie chłopa no i bach dał mu jak to nazwał "podziumdziac" banana wczoraj rano może to od tego. zaraz przedzwonie do pediatry co mogłabym małemu podac bez wizyty bo czasem mi jakies choróbstwo złapie