Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1066 Wątki)

Różowy policzek

Data utworzenia : 2016-11-03 09:30 | Ostatni komentarz 2016-11-06 23:00

E.Okuszko

1608 Odsłony
16 Komentarze

Dwa dni temu na policzku Corci pojawiło się takie coś. I tylko na jednym policzku, nigdzie wiecej. Co to może być? AZS, alergia pokarmowa, bo nie wiem czy poczekać jeszcze pare dni wizytę u pediatry mam 08.11 czy od razu.

2016-11-03 16:45

Alergia pokarmowa przeważnie zaczyna się czerwonymi policzkami , te policzki są takie szkliste nie wiem jak to dokładnie określić'' szkliste świecące '' po czym na tych czerwonych plamach pojawiają się krostki . Tak było u córki . Ja na Twoim miejscu odstawiłabym J&J .

2016-11-03 13:13

Jak dla mnie to wygląda na alergie pokarmową. Pierwsze objawy właśnie najczęściej się pojawiają na policzkach. Przypatrz się swojej diecie i wyrzuć j&j.

2016-11-03 12:34

Udało mi się zrobić inne zdjęcie bo to jest takie pomarańczowe w rzeczywistości zmiana jest jaśniejsza.

2016-11-03 11:39

Jeszcze jedno moona ma rację !!! Odstaw J&J on bardzo często powoduje alergie !!! Być może twoja córka go toleruje ale jeśli ma takie zmiany to nie radzilabym ci go już nie używać

2016-11-03 11:34

E Okuszko to może być egzema ,alergia badz rumien .Poradzialbym ci kupić emolienty .U nas niezastąpiony jest emoilum ale Oilatum który miałaś tez jest dobry . Smarować i obserwować zmianę oraz reakcje dziecka .Czasami emolienty pomagają i przynoszą ulgę a czasem powodują ból i szczypanie .Wszystko zależy od \rodzaju zmiany skórnej .Nam trudno jest oceniać ta zmianę że zdj bo w realu może wyglądać troszkę inaczej . Jeśli zmiana nie zniknie i będzie bardziej zaczerwieniona radzilabym ci skonsultować się z lekarzem i nie czekać .Czasami to co na pierwszy rzut oka nie wydaje nam się czymś groźnym może potrzebować silniejszego środka np maści z antybiotykiem .

2016-11-03 10:10

Jak zrobiło się suche , to się goi , bo jak by się nie goiło to by było bardziej czerwone i takie świeże , na razie nie smaruj tego niczym , obserwuj . Wykąp małą w krochmalu . A i J&J lubi uczulać .

2016-11-03 09:57

Placki zjadłam i krupnik przed pojawieniem się tego, Olilatum skończyłam i kapie Mała w j&j, ale to by miała chyba na całej skórze, Na początku było bardziej jakby świeże, czerwień, a teraz zrobiło się suche i szorstkie.

2016-11-03 09:51

E.Okuszko moja starsza córka miała takie coś podobne ale na całym ciele i to była alergia pokarmowa . To było takie miejsce czerwone plamy a w nich drobniutkie krostki . Możesz się z tym wybierz do pediatry nich to zobaczy ewentualnie przepisze coś na to ''coś''. albo poczekać do wizyty jak nie będzie się to powiększać i nic się nie będzie z tym robić . Nam pomogły tylko kąpiele w krochmalu . No i oczywiście zmiana mleka córka była od początku na mm a potem lekarka przepisała jej mleko dla alergików . E. Okuszko a może ty coś zjadłaś i małą uczuliło . Ewentualnie może to być od kosmetyków .