Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1066 Wątki)

Zdrowa aktywności fizyczna

Data utworzenia : 2016-08-25 15:20 | Ostatni komentarz 2016-09-16 11:44

blachnierek902

1952 Odsłony
12 Komentarze

Warto w zaawansowanej ciąży być aktywną fizycznie ? Jakie są dobre strony tego ,że będziemy aktywniejsze niż do tej pory ?.

2016-09-04 21:05

Oczywiście, że warto być aktywnym i to najlepiej całą ciążę, jeśli tylko lekarz nie widzi żadnych przeciwwskazań. Nie ma reguły, bo różne rzeczy się zdarzają, ale aktywność fizyczna na pewno przyniesie więcej korzyści niż szkody. Są nawet zajęcia w klubach fitness dla kobiet w ciąży, głównie są to zajęcia na piłkach właśnie, fajna sprawa :)

2016-09-03 22:39

Sądzę, że warto być aktywną fizycznie, nawet przez całą ciąże nie tylko w ostatnim trymestrze. Praktycznie same plusy, nie dość że poród będzie szybszy i łatwiejszy to mniej się przytyje, a co ważnie szybciej wrócimy do wagi sprzed ciąży ;) Zapewne skóra będzie lepiej 'znosiła' rozciąganie się i nie powstaną rozstępy, czyli pieniądze zaoszczędzone - do wydania np. na bobaska. Aktywność jest zdrowa dla przyszłych mam jak i maleństwa, które będzie dobrze dotlenione. Oczywiście wszystko w granicy rozsądku i po konsultacji z lekarzem prowadzącym oraz samopoczucia ciężarnej :) Ja niestety nie byłam zbyt aktywa, moje dzieciątko ułożyło się pod żebrami i uciskało na żołądku co powodowało ciągłe wymioty i mdłości. W drugiej zamierzam być aktywna :) Dziewczyny, jeśli jesteście w ciąży zachęcam was do aktywności, nawet w średnim stopniu! :)

2016-09-02 16:27

Oczywiście, jesli tylko nie ma ku temu przeszkód. Ja w pierwsze ciąży nie bylam aktywna i poród trwal dluuugo. W drugiej ciąż sila rzeczy, mając juz dwulatka musiałam być mega aktywna a często również dźwigać to 12kg... Dzieki czemu poród trwal o polowe krocej niz pierwszy :)

2016-08-25 17:03

Ja niestety nie byłam aktywna w zaawansowanej ciąży....wiele dolegliwości mi towarzyszyło i siłą rzeczy nie mogłam ćwiczyć...aczkolwiek na pewno jest to dobre dla ciała i za pewne pomaga również przy porodzie...wysportowane ciało jest bardziej rozciągliwe a co za tym idzie można przyspieszyć poród w pewien sposób ;-)