Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1066 Wątki)

Powiekszona komora mozgowa

Data utworzenia : 2016-08-10 14:32 | Ostatni komentarz 2016-10-03 23:22

Paula456123

4025 Odsłony
24 Komentarze

Witam. Jakis czas temu dostalismy skierowanie na usg glowki. Winiki podala nam pani doktor telefonicznie, mowiac, ze powiekszona jest komora mozgowa i ze najpierw trzeba bedzie zrobić jeszcze jedno usg. Powiem szczerze ze troche sie naczytalam, jestem przerazona i nie wiem co o tym myśleć bo niektóre wiadomości byly sprzeczne z innymi. Co robic?

2016-10-03 23:22

Paula współczuję Ci czasu oczekiwania a lekarz moim zdaniem trochę sobie kpi. Dobrze, że jesteś już umówiona do innego lekarza. W takim wypadku dobry lekarz to podstawa.

2016-10-03 10:57

U mnie w mieście ,też niem ma lekarzy, do każdego specjalisty musimy jeździć jak nie 50 to 80 km . Trzymam kciuki ,aby tym razem Wam się udało trafić na dobrego specjalistę i oczywiście żeby z maluszkiem było wszystko dobrze . Tak to czekanie jest najgorsze . A nam USG główki zlecał neurolog .

2016-10-02 22:08

Najgorsze:( Moona taka jest wiekszosc lekarzy w moim miescie, a idzie sie do nich jak za kare. Nie jesteśmy bo mielismy zrobic drugie usg by miec pewnnosci czy cos naprawde sie dzieje czy jedna wszystko jest w porzadku, teraz poczekamy troszke i zrobimy usg gdzie indziej moze tam nie bedzie takich szopek

2016-10-01 09:29

Najgorsze jest to czekanie na wizyte.

2016-09-30 21:29

Paula nie wiem co to za lekarz, zamiast pomagać to tylko robi pod górę... Dobrze, że znalazłaś innego specjalistę, mam nadzieję, że on Wam pomoże i trzymam kciuki żeby wszystko było ok.

2016-09-30 20:51

Paula to jest jakaś nienormalna sytuacja ,żeby tyle czasu czekać na opis i to jeszcze u dziecka , które należy kontrolować , bo przecież powiększona komora mózgowa to nie błahostka . Paula żeby dobrze wykonać USG główki i stwierdzić czy komory mózgu są powiększone musi wykonać dobry specjalista na dobrym sprzęcie . A jak piszesz ,że to taki gbur , który nic nie mówi to miej nadzieję ,że się dobrze nie zna a z Twoim maluszkiem jest wszystko dobrze . Bardzo dobrze zrobiłaś ,że zapisałaś się do innego lekarza może teraz trafisz na lekarza który dobrze wykona USG i oceni stan komór mózgowych i oczywiście Cię o poinformuje co tam widzi i później ładnie opisze, tak abyś wszystko wiedziała . Paula a jesteście pod kontrolą neurologa ?

2016-09-30 17:20

Prywatnie u "siebie" nie zrobie, umowilam sie i teraz za jakies niecale 2 tyg pojedziemy..ja nie wiem czy ja mam takiego pecha do lekarzy czy co.. Moze i znalazlam powod swojej bezsennosci..

2016-09-30 17:13

Paula ja rozumiem kolejki ale to jakaś kpina żeby nie wydać opisu usg przez tyle czasu... Przecież to wydaje się od razu skąd ta opieszałość? Może zrób tak jak radzą dziewczyny, idź prywatnie na usg z dzieckiem? Powiększona komora mozgowa to poważna sprawa, trzeba to kontrolować. Albo znajdź w innym mieście lepszego specjalistę, lekarka powinna przed urlopem załatwić bieżące sprawy lub przekazać to innej lekarce.