Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1066 Wątki)

nietolerancja na jajka

Data utworzenia : 2016-07-18 14:28 | Ostatni komentarz 2016-07-21 16:26

dariamo

1256 Odsłony
1 Komentarze

Witam, Mój synek obecnie ma 2 latka i 7 miesiecy ma stwierdzona alergię na złótko jajaj kurzego. 3 próby podawania zółtka kończyły się tak samo czyli-obfitymi wymiotami i odwodnienie a co za tym pobytem w szpitalu. Pierwsza próba podawania złótka po 7 miesiącu życia wymioty i szpital, kolejny to błąd dietetyczy kiedy Mały miał rok. W kwietniu tego roku odbyła się umówiona prowokacja nieststy z takim samym rezultatem..mam pytanie czy to kiedyś minie ?czy kiedykolwiek będzie mógł zjeśc produkt zawierający zółtko albo czy te objawy będą łagodniejsze czy może ktos miał podoby przypadek obecnie Syn jest na diecie eliminacyjnej

2016-07-21 16:26

Dzień dobry. Prawdopodobnie będzie to słaby punkt w żywieniu Pani dziecka. Ciekawa jestem, czy tak samo reaguje na produkty zawierające jajko np. makaron, ciasto (jeżeli te produkty otrzymuje). Można jeszcze spróbować jajko przepiórcze, jest go mniej. Mnie jest trudno wyrokować. Z wielu uczuleń dzieci wyrastają. Proszę spytać swojego alergologa bo rozumiem, że maluch jest pod opieką specjalisty. Pozdrawiam