Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1066 Wątki)

lody w żywieniu maluszków

Data utworzenia : 2016-07-05 22:46 | Ostatni komentarz 2016-09-01 14:34

myszek017

1254 Odsłony
10 Komentarze

Drogie forumowiczki !:) mam pytanie odnośnie podawania lodów do jedzenia dla naszych dzieci. W jakim wieku podawać lody i w jakich ilościach kiedy Wasze dzieci zjadły pierwszego całego loda ? Ja próbuje unikać słodycze dla mojej córeczki ale ona tak uwielbia słodkości

2016-07-06 00:42

myszek017, wątek o tej tematyce już istnieje. Proszę o przeniesienie swojej dyskusji tutaj: http://lovi.pl/pl/forum/8/865/1

2016-07-05 23:34

Mój malec ma 1,5 roczku. Całego loda jeszcze nie dostał co najwyżej wafelek "ubrudzony" lodem. :) Jeśli chodzi o słodycze byłam im przeciwna jeszcze zanim sie Miki urodził. Jestem do tej pory ale środowisko w którym się obracamy i babcie które zawsze coś podadza sprawilo ze maluch juz poznal niektore smaki. Jestesmy na tym etapie: Jesli Miki dostanie np. od kogos kinderki to może zjeść jedną dziennie. Sama nie kupuję mu takich rzeczy. Zdaja biszkopty, flipsy smakowe "raz na ruski rok", ciasteczka owsiane. A i zawsze staram się coś upiec; np babeczki albo muffinki (mało słodzone) - sama nie przepadam za cukrem. Do picia zawsze woda, czasem jakas mięta albo rumianek. Owoce zblendowane lub soki wyciskane . wszystko bez cukru. Ewentualnie jeśli coś jest kwaśne czasem dodaję miód:)