Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1066 Wątki)

Szybko zarośnięte ciemiączko

Data utworzenia : 2016-06-19 08:56 | Ostatni komentarz 2016-06-28 06:32

agn_kaw

14113 Odsłony
9 Komentarze

Wiem, że wątek odnośnie wielkości ciemiączek był już na forum, jednak nurtuje mnie jedna kwestia. Synek urodził się z ciemieniem przednim wielkości 0,5x0,5cm. Na wizycie szczepiennej w wieku 3 miesięcy pediatra stwierdziła, że pozostało już 0,2x0,2 jednak do książeczki wpisane zostało -Zarośnięte-. Teraz, gdy skończył 4 miesiące byliśmy ponownie na wizycie i okazuje się, że ciemiączko jest już całkowicie zarośnięte. Nadal podajemy synkowi wit D. Nie dostaliśmy zalecenia odstawienia, czy też zbadania jej poziomu. Martwi mnie, że to zbyt wcześnie i obawiam się komplikacji z tego powodu. Dodam może jeszcze, że synek karmiony jest wyłącznie piersią, na żądanie, urodzony poprzez cc z powodu ułożenia miednicowego w 37tc (nie wiem czy ma to jakiś wpływ na powyższą kwestię). Witamina D podawana jest wg zaleceń podczas wypisu ze szpitala (przez pierwsze 3 miesiące K+D)

2016-06-20 20:14

A co mówił lekarz na ten temat? To oni są od tego, by Ci powiedzieć, czy to będą jakieś "problemy" w przyszłości przez to, że Twojemu synkowi szybciej zarosło się ciemiączko i czy jest to normalne, czy tak szybko ciemiączko się zarosło. Mojemu synkowi zarosło się w 6/7 miesiącu życia więc też szybciutko, ale jak na razie nie odczuwamy żadnych konsekwencji tego właśnie. Zdrów jak ryba :) Ja na Twoim miejscu zapytałabym lekarza o to ciemiączko i czy przypadkiem nie przez za dużą ilość witaminy D. Jednak lekarz to lekarz. Albo proponowałabym skierować pytanie do naszej Pani ekspert :) Może coś podpowie