Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1066 Wątki)

Swedzenie ucha wewnetrznego przechodzacego na gardło

Data utworzenia : 2016-06-02 10:27 | Ostatni komentarz 2016-08-28 15:49

A.Zazulak

2770 Odsłony
8 Komentarze

Witam , Zastanawiam się czy swędzenie ucha wewnętrznego przechodzące na gardło jest objawem choroby? Swędzenie jest dość nieprzyjemne raz jest a po jakimś czasie znika. Jestem mamą karmiącą i nie wiem czy mogę zastosować jakieś krople , czy to mi pomoże? Czy to może być związane z alergią która mnie męczy ( koszona trawa, pylące drzewa) czy alergią może mieć z tym coś wspólnego i dlaczego swędzi ucho . Martwię się ,że lekarz może przepisać antybiotyk i nie będę mogła karmić a córeczka nadal bardzo często upomina się o pierś ( ma 10 niesiecy) Drogie mamy czy spotkałyście się z czym takim? Macie jakieś rady , domowe sposoby ?

2016-08-28 15:49

Mam to samo. I jest to u mnie objaw alergii na kurz i pierz. Proszę się wybrać do alergologa

2016-07-08 22:25

Teściowa, pielęgniarka też wspominała o wodzie utlenionej i sama stosuje to np. na mężu. Ale sama też powiedziała, że jak ktoś się boi, nie zna to lepiej nie kombinować. Co do antybiotyku to na szczęście lekarze mają spore pole do popisu, na pewno znajdzie się coś, byś dalej mogła karmić.

2016-07-08 22:21

Tez o wodzie utlenionej slyszalam ale rozne opinie slyszalam takze lepiej isc do lekarza niz eksperymentowac.

2016-07-06 21:06

Wiatm, dziękuję za odpowiedź. Faktycznie alergia się nasiliła i niestety dostałam antybiotyk który od razu mi pomógł. Co do metod domowych ,pytałem ponieważ sąsiadka radziła mi zakropić ucho wodą utlenioną. Ponoć pomaga w infencjach. Szczerze nigdy o tym nie słyszałam i mam ogromne wątpliwości dlatego udałam się do lekarza.

2016-06-12 08:52

Dzień dobry. Pani dolegliwości są klasycznym objawem alergii. Bardzo dokuczliwym i trudnym do wyeliminowania w czasie reakcji na alergeny. Myślę, że nie jest to nowy objaw w tym okresie. Oczywiście nie jest potrzebny antybiotyk. Być może krople do nosa przyniosą ulgę lub do ucha, miejscowo przeciwhistaminowe. Dobrze byłoby zasięgnąć porady laryngologa, ponieważ ma doświadczenie w stosowaniu leków i dobierze jakiś preparat dla matki karmiącej. Ewentualnie alergolog lub Pani lekarz z przychodni może pomóc i doradzić leczenie biorąc pod uwagę fakt karmienia piersią. Pozdrawiam

2016-06-03 14:23

A. Zezulak najlepiej jakby twoje uszy obejrzał lekarz. Ja gdy jeszcze byłam w ciąży też miałam takie dolegliwości. Zaczęło się niepozornie ale ja to zaniedbalam i okazało się że to zakażenie. Lekarz przepisał krople i już po 2 dniach jak ręką odjal. W takich wypadkach nie należy działać na własną rękę... A o antybiotyk się nie martw jeśli tylko powiesz ze karmisz lekarz napewno dobierze odpowiedni lek bez szkody dla was obojga. Teraz jest szeroka gama leków (w tym antybiotyków) które nie szkodzą maluszkom i mama może spokojnie karmić.

2016-06-02 21:00

Uważam tak samo jak Lenka. Lepiej udaj się do lekarza i on powie Ci co robić. Powiedz, że karmisz piersią i chciałabyś nadal to robić, może antybiotyk nie będzie przeszkodą w dalszym karmieniu córki. Nie martw się i głowa do góry.

2016-06-02 20:25

Nie spotkalam sie z czyms takim ale najlepiej isc z tym do lekarza. Moze obedzie sie be antybiotyku a moze lekarz zastosuje taki antybiotyk ktory mozna stosowac podczas karmienia piersia. Nie martw sie na zapas bo moze to nic powaznego.