Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1066 Wątki)

Preparaty przeciwko komarom i kleszczom

Data utworzenia : 2016-05-05 13:12 | Ostatni komentarz 2016-08-30 05:38

konto usunięte

3943 Odsłony
51 Komentarze

Witajcie, chciałabym Wasze aktualne opinie (znalazłam dwa podobne wątki, ale z dawnych lat i nie konkretnie o tej tematyce) na temat różnych preparatów, aby zminimalizować ryzyko ukąszenia. Czy któraś z Was stosowała Ziołolek - jest taki od 1 miesiąca życia, albo jakie macie wrażenia po opaskach zapachowych odstraszających? Czy polecacie jakąś konkretną firmę?

2016-08-30 05:38

U nas chyba komary się w domu wylęgły, wyfruwają zza mebli po 20 wieczorem i gryzą. Na noc włączam paski brosa do prądu i to bardzo pomaga. Inaczej nie da się ich wybić, pozostaje muchozol, a eto trzeba na kilka godzin wyjść z domu, żeby je wytruć. Ale chyba będę musiała tak zrobić.

2016-08-28 15:30

Witaj ! Mój synek ( prawie 4 miesiące ) został ostatnio strasznie, ale to strasznie pogryziony przez komary. Poleciałam drugiego dnia do apteki, gdzie pracuje właścicielka i aptekarka i jest ona znajomą mojej teściowej. Poleciła mi PARA KITO. jest to taka zawieszka do łóżeczka, wóżka - gdziekolwiek na bazie naturalnych składników. Ma dosyć przyjemny zapach. Jedna taka zawieszka trzyma 15 dni i wystarczy później zmienić wkład. Powiem szczerze, że nie spodziewałam się, że coś takiego zadziała - a jednak! mały nie ma ani jednego ukąszenia na dodatek łóżeczko stoi zaraz przy moim łóżku i ma zasięg nawet na mnie :) jest to nie tylko na komary, ale również na inne insekty. Nie wiem czy można zakupić w polskiej aptece , jeśli nie - internet ;)

2016-07-19 22:08

Magda, też mam taką nadzieję.

2016-07-19 21:23

Ja kupiłam ostatnio właśnie z Ziajki, zobaczymy, jak się sprawdzi. Sama mam sporą skłonność do wszelkiego robactwa. Jak coś ma kogoś pogryź to na pewno będę to ja, mimo, że mąż śpi obok. W mieszkaniu nie mamy problemu, bo wszędzie założyliśmy moskitiery, także o tyle dobrze. Agnieszko, muszę przyznać, że Twoje doświadczenia wybitnie mi weszły w głowę. Mam nadzieję, że dobrze wszystko się skończy.

2016-07-15 17:10

Moja brała przez 10 dni tez sumamed forte. Ale nie wiedziałam że na rumieniu wędrującym mogą pojawiac się pęcherze.Dobrze wiedzieć takie rzeczy. Ja kilka dni temu kupiłam w rossmanie za 10 zł taki spray-na szybko,a półka z tymi preparatami pusta. Ludzie kupują,bo się obawiają. http://www.rossmann.pl/Produkt/Vaco-spray-na-komary-kleszcze-i-meszki-100-ml,366157,5878

2016-07-15 13:51

Tak, córka dostaje Sumamed forte. W pierwszym dniu podwójna dawka, a potem przez 4 kolejne dni po jednej dawce. Lekarka mówiła, że po tym nie powinno być już w ciele żadnych bakterii. Dodatkowo od 2 dni córka ma pęcherze na rumieniu i wycieka ropa. Pani w aptece mówiła, że to dobry objaw, bo w ten sposób organizm dodatkowo pozbywa się bakterii i oczyszcza się.

2016-07-15 13:14

AgnieszkaE a macie jakiś antybiotyk?

2016-07-15 09:35

Agnieszka ja dla siebie, męża i starszego syna też stosuję Spray na komary i kleszcze firmy Bros. Mam też płyn Bros na komary dla dzieci. I pomaga. A kleszcze czają się wszędzie, nawet w krótko przyciętej trawie w ogródku. Ten rok jest wyjątkowo obsypany kleszczami. Moje pieski przynosiły po kilka kleszczy dziennie, musiałam kupić specjalną obroże i dopiero pomogło. Nigdy tak nie miały. Niektóre osoby bardzo przyciągają te paskudztwa. Nie wiem jak polują te pająki, ja w życiu miałam może jednego. A mój tata zawsze po wycieczkach z lasu przynosił kilka.