Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1066 Wątki)

Powiększony trzeci migdał

Data utworzenia : 2016-03-29 19:32 | Ostatni komentarz 2016-04-01 10:51

konto usunięte

1232 Odsłony
3 Komentarze

Witam, nie znalazłam wątku, także jakby co, to proszę o linki. Byłam z moim trzylatkiem u laryngologa. Ma powiększony trzeci migdał. Na szczęście nie jest to jeszcze sytuacja do operacji, ale przepisano mu syrop Immunotrofina, który ma brać przez 2 miesiące, a później do kontroli. Jakie macie doświadczenia z tym problemem? Czy syrop pomagał? Nie podoba mi się jego skład, jeżeli chodzi o substancje dodatkowe: benzoesan sodu, sorbinian potasu, karmel... Czy można go czymś zastąpić? (już go kupiłam, zanim poznałam skład)

2016-04-01 10:51

My nie mamy problemu z migdałami, ale kuzynka męża robiła operację migdałów swojemu 2 letniemu synkowi. Nawet nie wiedziałam że do 9 roku życia dziecka nie powinno się usuwać migdałów.

2016-03-30 11:36

Dziękuję za informację :). Ja też nie jestem za operacją, na ten lek zdecydowałam się w ostateczności, ponieważ objawy są męczące: dziecko co chwilę kaszle, ma katar, podciera ręką nos i ma od tego zaczerwienione policzki i okolice ust (od tego tarcia). Jestem ciekawa, co na to inne mamy, czy ten lek coś zmienił?

2016-03-29 22:15

Weronika, lekarz mi mówił, że dzieciom do 9 roku życia nie powinno się usuwać migdałów, ani nic z nimi robić. Moja najstarsza córka miała powiększony trzeci migdał kiedy miała 5 lat i nie stosowałam żadnego leczenia. Dziś ma 17 lat, jest zdrowa. Jeżeli masz wątpliwości to skonsultuj leczenie córki z innym laryngologiem. Zapytaj o przepisany syrop w aptece, może farmaceuta poleci jakiś zamiennik. W tym wątku dziewczyny piszą trochę o migdałkach, może znajdziesz coś ciekawego: http://lovi.pl/pl/forum/11/545/1