Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1066 Wątki)

Niski poziom cukru u wczesniaka

Data utworzenia : 2016-03-15 00:40 | Ostatni komentarz 2016-03-28 00:54

Bealia

2432 Odsłony
18 Komentarze

Dzien dobry W niedziele przyszedl na swiat moj synek w 35/36tc. Okazalo sie ze musi byc pod kroplowkami gdyz ma niski poziom cukru we krwi. Mija 2 doba od urodzenia a synek nadal pod kroplowkami. Udalo mi sie go raz przystawic do piersi.Pozatym jest dokarmiany. Masa urodzeniowa 2780. Czym to moze byc spowodowane?Jakie sa szanse ze uda sie karmic synka piersia i czy ten niski cukier ma jakies soje konsekwencje ? Prosze o odpowiedz

2016-03-15 09:08

Cukier mialam ok krzywa wyszla super wszystko w normie. Porod byl przez cc w 35/36tc. Teraz chodze do niego i karmie ale nadal jest dokarmiany i ma podawana kroplowke z glukoza

2016-03-15 08:30

U mnie druga córka te miała niski cukier po porodzie. Karmiłam ją piersią i też dostawała butelkę właśnie żeby jej podnieść cukier. Ale wszystko się ustabilizowało. Jeżeli możesz karmić piersią to rób to, jeżeli nie możesz naturalnie to najlepiej odciągaj pokarm i proś o podawanie dziecku buteleczką lub strzykawką. Ważne żebyś stymulowała swoje piersi do ciągłej produkcji mleka. A nie miałaś problemów z cukrem w ciąży? Lub ciężki poród?, Ja miałam problemy z cukrem w ciąży i dlatego mała też miała problemy na początku, Teraz ok. Spokojnie napewno jesteś w dobrych rękach. Ustabilizują synka i wrócicie do domu. Powodzienia