Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1066 Wątki)

Częste krwotoki z nosa u dziecka

Data utworzenia : 2016-02-07 18:45 | Ostatni komentarz 2016-09-01 16:59

Jkrmamma

15065 Odsłony
12 Komentarze

Witam, moja czteroletnia córka często krwawi z nosa bez żadnych przyczyn. Nie raz się to zdarza nawet podczas snu. Problem pojawił się, gdy miała dwa lata. Jest pod stałą kontrolą pediatry jednakże nie stwierdził on przyczyn ani nie zalecił żadnego leczenia tej przypadłości. Byłyśmy też u laryngologa, który wykluczył krzywą przegrodę nosową i rozszerzone naczynka, oraz stwierdził, że to po prostu przypadłość wieku dziecięcego. Ja jednak się niepokoję bo nie wydaje mi się, żeby tak częste krwotoki z nosa były czymś normalnym.. Do kogo jeszcze mogę się z nią udać i jakie badania warto zrobić? Aktualne wynikidobre ogólnego badania krwi są bardzo dobre..

2016-02-08 13:51

Jutii a jak się nazywa ta lekarka, która w końcu pomogła? I nie wiesz czy dzieci też przyjmuje?

2016-02-08 09:37

u mnie mąż ma taki problem - właśnie często w nocy lub nad ranem krwotoki występują i musimy mocno nawilżać pomieszczenie, w którym mąż śpi - suche powietrze wzmaga możliwość wystąpienia krwotoku, u nas problem leży też po stronie larygologicznej, choć dwóch z lekarzy laryngologów twierdziło iż krwotoki nie leżą po stronie laryngologicznej, w końcu trafiliśmy na świetną lekarkę - z Krakowa, która wykonała dwa zabiegi na jednej stronie przegrody i z tej krwotoki praktycznie nie występują, teraz mąż ma problem z drugą i czeka go kolejna wizyta

2016-02-07 19:36

Jajeczko89 wiesz u alergologa też z nią byłam z powodu częstych infekcji górnych dróg oddechowych ale z testów skórnych nic nie wyszło, z tym że będziemy za niedługo je ponawiać bo mieliśmy wtedy zalecone powtórzyć za pół roku. To najwyżej zapytam wtedy.

2016-02-07 19:13

A czy to nie jest spowodowane alergią? Mój mąż za dziecka krwawil z nosa i nikt nie mógł znaleźć przyczyny . Najwcześniej krwawil w nocy, drogę dedukcji po kilku miesiącach jego matka zauważyła, że przyczyną było spanie pod krochmalona pościelą. Mąż jest uczylony na krochmal. Może i Twoje dziecko ma uczulenie na coś i takie są objawy .