Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1062 Wątki)

Wymioty

Data utworzenia : 2013-04-01 17:40 | Ostatni komentarz 2014-06-03 13:00

konto usunięte

3921 Odsłony
6 Komentarze

Jak sobie radzicie z wymiotami u swoich dzieci?Macie jakieś swoje sprawdzone sposoby,które załagodzą wymioty?A jak Wasze dzieci to znoszą?

2014-06-03 13:00

u nas wymioty to dzień powszedni ... Starsza corka wymiotuje przy każdej infekcji ... co przytyje to przy infekcji wymiotuje i wnow kilo mniej .. moja corka miała zmiany mleka ..zagęszczacze locomotiw debridat i wiele innych zawsze wymioty wracaly ,,, dziś lekarze twierdza ze taka ma urode i tak już będzie zawsze . Czasmi się zamiast spac patrzalo i pilnowalo żeby się we snie nie udusila,,, bo bardzo często wymiotowala w czasie snu ,,, masakra wspolczuje wszystkim rodzicom których dzieci wymiotuja

2013-05-16 15:12

U nas często wymioty się zdarzają jak syn załapie wirusa i ma przy tym silny mokry kaszel, to przy jedzeniu jak go kaszel zaatakuje no to zdarzają się wymioty. Pediatra wówczas sporadycznie kazała podawać drosetux- środek przeciwwymiotny, uspokajający.

2013-05-11 23:09

Mój 9-cio miesięczny synek jest po grypie żołądkowej i na wymioty lekarz zalecił smecte z tym, że połowę dawki. Oj co my przeszliśmy... Musiałam bardzo często podawać mu płyny w małych ilościach, bo jak wypił więcej to wymiotował. O jedzeniu nie było mowy, ale pod koniec 3 dnia nakarmiłam go na siłę i po nocy było już ok. Wcześniej nie chciał jeść bo bał się, że zwymiotuje. Odpychał butelkę, kopał, płakał, a nawet gryzł. Po tym okropnym karmieniu zobaczył, że jest już ok i powolutku po 50 ml mleczka co 2 godzinki jadł, aż wszystko wróciło do normy. A czy mięta nie nasila wymiotów?

2013-04-08 11:23

Co prawda mój synek jeszcze takich atrakcji nie miał, ale przy wymiotach najważniejsze jest dbanie o bezpieczeństwo dziecka, obserwacja pod kątem ewentualnego zakrztuszenia. Poza tym niedopuszczenie do odwodnienia - podawanie wody do picia często, nawet co kilkanaście minut, a w małych ilościach, np. po łyżeczce. Można kupić jakiś płyn nawadniający, na przykład orsalit, na pewno nie zaszkodzi. I przytulać, przytulać, przytulać :) by dzidzia się nie bała, a w ramionach mamy nic nie jest straszne :)

2013-04-07 10:20

Mój mały wymiotował tylko raz i bardzo się wtedy wystraszył nie wiedział co się z nim dzieje i po wszystkim się rozpłakał. Chyba myślał że zrobił coś złego. Przytuliłam go mocno żeby wiedział że wszystko jest dobrze, a moja mama zaparzyła mu mięty do picia.

2013-04-01 17:46

Moja córka wymiotowała przy kaszlu.Jak zaczęła kaszleć mocno to od razu miała odruch wymiotny. Wtedy jakby się dławiła.Tak to odpukać,nie miała większych problemów. Ale gdy dziecko dostanie gwałtownych wymiotów polecam herbatkę imbirową.Korzeń imbiru zalać wrzątkiem i parzyć parę minut i schłodzić-schłodzić dlatego,że ciepłe napoje i posiłki wywołują wymioty.Podawać w małych ilościach. Dobry jest też kompot z jabłek.