Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1065 Wątki)

Kał - badanie

Data utworzenia : 2015-07-12 00:47 | Ostatni komentarz 2015-07-19 17:11

Euforia

2518 Odsłony
22 Komentarze

Muszę oddać kupkę mojwgo dwumiesięcznego syna do badania.. hmm i tu mam problem jak to mam zrobić, mały robi mniej więcej kupe co drugi dzień ale nigdy o stałych porach.. no i co mam zebrać to co zrobił i ttzymać do następnego dnia żeby można było zawieźć do laboratorium? Nie zrobi się nic z nią? (Robale albo coś...)

2015-07-12 11:55

Ok, właśnie dzisiaj narobił.. kupka już czeka w lodówce na jutrzejszy dzień :)

2015-07-12 10:44

Starszy syn z regułyvrpbi rano, więc jak robił badanie na pasożyty to nie było problemu. A młodszy robił jeszcze w pampersa noeregularnie, więc jak zrobił wieczorem to pobrałam próbkę do specjalnego pojemniczka, zapakowałam dodatkowo w woreczek i do lodówki. Następnego dnia odwiozłam do laboratorium.

2015-07-12 10:03

Jak robiła córce badanie kału,to też się zastanawiałm jak to zrobie jak ona mniej więcej pod wieczór sie wypróżnia. I pediatra mi powiedział,żebym do lodówki włożyła w pojemniczku na kał.Mama mi to samo powiedziała. W sumie bym ie wiedziała co mam zroić w takiej sytuacji.Gdyby nie lekarz i mama.

2015-07-12 08:47

Hej z kupą się na pewno nic nie stanie. Wystarczy schować do lodówki tak jak pisze Artan. Ja jak mojej córce robiłam badania na pasożyty to lekarska bo akurat wypadał weekend kazała kupę z soboty i niedzieli przywieźć w poniedziałek.

2015-07-12 01:09

Oo dzieki Artan,Ty to zawsze pomożesz :)

2015-07-12 00:58

Tak, dziecko zrobiło kupkę, pobierasz odpowiednio dużą (np. tak jak mirabelka) próbkę do specjalnego pojemnika pamiętając by pobrać kał z kilku miejsc, szczególnie tych zawierających coś niepokojącego np. jak te ciemne ziarenka (krew, śluz lub ropa). Jeżeli w ciągu dwóch godzin nie dowieziesz jej do laboratorium to wstawiasz do lodówki i wieziesz dnia następnego. Taka to g.... robota ;-).