Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1065 Wątki)

Turnus rehabilitacyjny

Data utworzenia : 2015-06-29 14:41 | Ostatni komentarz 2015-06-30 09:17

klio69

1700 Odsłony
4 Komentarze

Z racji tego, że moja córka jest wcześniakiem i od 1ms wieku korygowanego jest rehabilitowana postanowiłam pomyśleć o jakimś turnusie wakacyjnym dla niej. Choć w pierwszej kolejności będę ten temat konsultowała z lekarzem rehabilitacji, neurologiem lub rehabilitantkami, które ćwiczą z moją córką, gdyż nie jestem pewna czy taki turnus jest jej potrzebny, czy nie jest to zbyt dużo wysiłku jak i bodźców, których może jej taki kurs dostarczyć. Aczkolwiek chciałabym poznać Wasze zdanie w tym temacie czy korzystałyście może, albo możecie jakąś wyspecjalizowaną palcówkę mi polecić?

2015-06-30 09:17

Klio nie 4h tylko 4 razy dnia.Tak jak ćwiczysz w domu.4 godz ćwiczenia to dziecko by nie wytrzymało. Rabka to znane uzdrowisko.Chwalone.Byłam tam. Wybierając się na taki turnus sprawdz opinie w necie na temat poszczególnych ośrodków.Popdytaj w poradni rehabilitacyjnej którą oni bardziej polecają,lub które miejsce cieszy sie najbardziej popularnościa.

2015-06-29 23:18

4h zajęć dziennie odpadają..wydaje mi się, że moja córka jest jeszcze za mała. Należy do Fundacji, która pokrywa taki wyjazd, z własnej kieszeni byłby to dość duży wydatek. Zastanawiam się jak to jest z rodzicem, czy też koszt jego pobytu jest taki sam? Ja z kolei słyszałam wiele dobrego o Rabce, gdzie zarówno powietrze o wiele bardziej przyjemniejsze i z większym naciskiem na dzieci. Będę w tym tygodniu na rehabilitacji to zorientuję się w temacie.

2015-06-29 21:36

Jeżeli lekarz potwierdz, że taki turnus przyniesie więcej korzyści dla córki i stać Cię na sfinansowanie takiego turnusu to czemu nie. a poza tym zmiana otoczenia i małe wakacje każdemu naładują baterie.

2015-06-29 17:22

Przychodnia rehabilitacyjna do której chodze z synkiem organizuje takie turnusy. Koszt takiego turnusu to ok 2500 zł z zaliczką 300 zł.Według mnie bardzo dużo.Tylko nie wiem dokładnie dokąd jadą. Wiem że u nas polecany jest bardzo ośrodek rehabilitacyjny http://www.panorama.krynica.pl/rehabilitacja.html Mój mąż poznał jednego rehabilitanta który właśnie przyejżdża na turnusy z zagranicy i sobie bardzo chwalą. A jeśli masz taką chęć i finanse by uczestniczyc w takim turnusie to myślę,że warto.z tego co czytałam na plakacie to oprócz ćwiczeń indywidualnych 4 razy dziennie to można w pełni korzystac z dobrodziejstw danego ośrodka.są bawialnie,są zajęcia integracyjne.A dzieci mozna oddac pod opieke wyspecjalizowanych pedagogów.