Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1064 Wątki)

czerwona sucha plamka pod okiem

Data utworzenia : 2015-01-21 09:50 | Ostatni komentarz 2015-01-28 16:55

Ewcia2

2873 Odsłony
10 Komentarze

Synek zawsze mial problemy z skora i pil mleko bebilon pepti ale okazalo sie ze noe ma skazy tylko lekko jest uczulone na. bialko ale ze mam przejsc na zwykle mleko izskoranie bylo tak zle tak od 8do ok10mc a teraz synek ma sucha skore i takoe czerwone pryszczyki kolo uszow,na szyi z tylu o na brzuszku i sucha skore na lokciach a pod oczkiem taka czerwona plamke sucha i okropnir to wyglada,czy ktores z waszych pociech tak mialo?

2015-01-28 16:55

Teraz synkowi juz zeszlo ale pewnie za ok 3dni znow mu sie pojawi to zamieszcze zdjecie.

2015-01-28 15:36

Ewa a dałabyś radę zrobić zdjęcie tej plamki pod okiem i tu zamieścić ? Czytałam przed chwilą trochę w internecie i to co opisujesz wygląda na AZS ale moge się mylić,musiałabyś poszukać dobrego dermatologa

2015-01-28 15:08

Nie mamy zadnych zwierzat,

2015-01-28 13:33

Ewa a powiedz mi czy macie w domu jakieś zwierzaki ? Miałam podobną sytuację ze starszą, chodzilam polekarzach, wypisywali maści, trwało to bardzo długo. W końcu trafiłam do mądrego dermatologa i powiedział, że takie leczenie jest tzw. ,,dolewaniem oliwy do ognia ,, i powiedział, że muszęz robić wymaz z tego zmienionego miejsca i co się okazało - grzybica odzwierzęca ( mieliśmy w domu świnkę morską, a one są bardzo alergenne, co bardzo mnie zdiwiło) przepisał specjalną masć i po tygodniu nie było znaku

2015-01-22 22:03

Juz nikt nic nie doradzu:-(

2015-01-21 18:38

Bylismy u alergologa to wysmiala pediatre ze tp moze byc skaza ,mowila ze niemowlaki tak maja o ze z tego wyrastaja, moze faktycznie wybiore sie do dermatologa a to nie trzeba miec skierowania? A do alergologa okropne sa kolejki synek mial okropna skore sucha szorstka o czerwona i to prawie wszedzie i czekalismy na wizyte 3mc ico prawda wyrusl z tego ale nie dokonca

2015-01-21 18:25

Ewa do alergologa potrzebujesz skierowanie i są niezłe kolejki, wiec spróbuj wizyty u dermatologa - nie potrzebujesz skierowania a jak uśmiechniesz się do pani w okienku wizytę możesz mieć za kilka dni; ) Może to być AZS ale tak gdybać na prawdę można.. Lepiej by zobaczył ten problem lekarz, który zajmuje się skórnymi problemami.

2015-01-21 15:24

Ewcia mi to brzmi na alergię pokarmową. Idź z tym do alergologa lub dermatologa. A może jednak od tego mleka, bo skoro wprowadzałaś zwykłe, a miał lekką skazę białkową to może jednak nadal ją ma. Zdecydowanie polecam wizytę u pediatry lub specjalisty i nie daj się zbyć maścią i jednym zdaniem...