Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1064 Wątki)

Ssawka u dziecka

Data utworzenia : 2015-01-17 20:20 | Ostatni komentarz 2015-01-19 12:13

andzianecia

6299 Odsłony
3 Komentarze

Moja córeczka bardzo intensywnie ssie pierś i pojawia jej się na górnej wardze przeźroczysty bąbelek, czyli ssawka. Ponoć jest to nie bolesne i dziecko nie odczuwa żadnego dyskomfortu z tego powodu. Ssawka pojawia się, a po kilku dniach odpada i za jakiś czas znowu się pojawia nowa i znowu odpada i tak w kółko. Zastanawiam się czy można by coś zrobić aby ssawka wcale się nie pojawiała, albo jak długo malutka to jeszcze będzie miała, aż skończę ją karmić piersią czy może szybciej? Czy miałyście kochane mamusie do czynienia ze ssawką u swoich maleństw?

2015-01-19 12:13

Ssawka nie wymaga żadnego leczenia, tak jak Pani napisała jest niebolesna, nie przeszkadza małej w niczym.

2015-01-17 23:01

Córka znajomej miała coś takiego. Nie przejmuj się tym, ssawka nie wymaga żadnego leczenia. Co do tego ile ją będzie miała to ciężko określić. Z reguły po drugim roku życia już się nie uwidacznia.

2015-01-17 21:55

Mój synek miał kiedyś na górnej wardze na samym środku coś jakby zaschnięty bąbelek, małe kółeczko, które czasami było twarde, ale nie zastanawiałam się od czego to jest ponieważ po kilku dniach odpadło. Ja po odpadnięciu tego posmarowałam mu usta maściom purelan która bardzo dobrze nawilża i czytałam że oprócz smarowania poranionych brodawek można ją stosować do smarowania ust dziecka oraz noska podczas kataru.