Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1064 Wątki)

Czerwone jąderka u 7-miesięczniaka

Data utworzenia : 2015-01-08 13:51 | Ostatni komentarz 2015-01-08 20:27

aaasik1

2068 Odsłony
3 Komentarze

Witam drogie mamy, mamy taki problem, iż od dłuższego czasu jąderka mego syna są zaczerwienione. Pokazywała je 2 lekarzom, ale jakoś każdy tak bez pasji podszedł do tematu i nie wniknął, a że może odparzenie, ale to nie jest odparzenie, tego jestem pewna. Wydaje mi się, że może to mieć związek z alergią mego synka, choć to tylko z moich obserwacji wnioski, mówiła też o tym lekarzowi, jednak on stwierdził, ze raczej nie, zdarzało się Wam coś takiego? Jestem znów umówiona do lekarza, chcę o to zapytać, ale może Wy tak miałyście?

2015-01-08 20:27

chusteczek nie używam, tylko myję pupę przegotowaną wodą i płatkami kosmetycznymi, ale to z pieluchami to dobra koncepcja :)

2015-01-08 17:10

Ja tak jak Judytka, wietrzę pupkę i smaruję jąderka kremem, z tym że ja nie przepisanym przez lekarza a takim na odparzenia po prostu. Emolium. Jeśli masz wrażenie, że to alergia to może zmień na jakiś czas pieluszki i chusteczki nawilżane, bo to jest coś z czym jąderka maja najczęstszy kontakt i może uczulać. Ewentualnie specyfiki do kąpieli...

2015-01-08 13:58

Mój synek też miał coś takiego, nie było to odparzenie ale zaczerwienienie które mogło sie w to pezobrazić. Po posmarowaniu kilka razy maścią przepisaną przez lekarza zaczerwienienie po ok 3 dniach zeszło. teraz gdy sie pojawia w małym stopniu, smaruję, wietrze pupę i nie ma śladu...