Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1064 Wątki)

budzenie sie w nocy co2godz z placzem

Data utworzenia : 2014-12-22 10:48 | Ostatni komentarz 2015-01-06 20:54

Ewcia2

2564 Odsłony
7 Komentarze

Nie wiem czy istnieje juz taki watek,ale nie znalazlam.jestem juz wyczerpana,zmeczona, synek. 2Stycznia skonczy roczek a od ok 3tyg budzi sie w nocy co 2godz czasem co godzine, co3 i z wielkim placzem ,po czym trudno go uspokoic,musze go usypiac na rekach a czasem w wozku lulac z ok pul godz, czasem tez ma ze budzi soe bez placzu o ma otwarte oczy ponad godzine i musze go w tedy lulac mimo sobie lezy o to tak ok1 ,2w nocy nie wiem czemu tak,strasznie mnie to martwi,ostatnio ok tygodnia mial zapalenie oskrzelo,kaszel i katar ale tak budzimi sie juz przed choroba:-(

2015-01-06 20:54

Jakbym czytała o własnym synku! Z tymże mój ma 7 miesięcy i od jakiś 3 tygodni mamy identycznie. Budzi się w nocy,noc w noc, co godzinę, co pół z płaczem nie wiadomo dlaczego. Płacze głównie przez sen, bo gdy go przebudzę to wszystko jest ok, uśmiechnięty, zadowolony. Tłumaczę sobie, że to właśnie ząbkowanie, ale ani maści, żele ani czopki nie powodują, że śpi spokojnie. Oprócz tego oczywiście w nocy domaga się butli, daję mu 2 razy po 60 ml - na zaśnięcie.

2015-01-03 23:10

Nie mam już siły synek ma już rok i nadal budzi się w nocy dwa razy do jedzenia a po jedzeniu różnie czasem zasnie,ale przeważnie nie śpi i płacze, żeby go lulac w wózku bo tak go nauczylam:-( i tak sobie w nim leży a jak go nie lulam to płacze i tak zasypia po ok 2godz dopiero. Co man robić żeby spal i oduczyl się od wózka i sam zasypial

2014-12-27 22:38

U nas to różnie bywa raz jest dobrze,raz się kłócimy jak to w zwiazkach:-P a teraz synek zdrowy a miak 38stopni gorączki i tak jeden dzień i ma biegunkę,wiec faktycznie to może przez zabki:(

2014-12-23 23:48

Może faktycznie to ząbki. Musisz dokładnie jeszcze poobserwować maluszka przez swięta. Znajomej synek właśnie tak w pewnym momencie zaczął się budzić,, ale było to związane z tym co się działo w domu. Rodzice mieli chwilowe problemy, ale z czasem rozwiązali je i synek zaczął spokojniej przesypiać noce.

2014-12-23 11:02

Tez mysle ze to zabki, bo ma troche czerwone na dole i czekamy na dwojki bo juz bedzie mial roczek, ale sama nie wiem, nawet jak podam mu cos przeciw bolowego albo czopek viburcol to i tak sie budzi z placzem. A jeszcze ma problemy z skora od 3mc ale pomalu wyrasta z tego bo na ciele juz nie ma takie jak mial ale jeszcze ma a teraz ma sucha skure i czerwona pod oczami , bylismy u alrrgologa to powiedziala ze nie ma skazy i ze z tego wyrosnie.

2014-12-22 23:22

Moze rzeczywiscie to sa zabki, gdzies w innym watku wiele mam pisalo ze przh piersszych zabkach bylo wszystko ok a przy dalszych tych glebiej usytuowanych dzieci szzegolnie w nocy strasznje plakaly i widsc bylo ze cos je meczy. Pomysl tez czy przed tymi pobudkamk nocnymi cos sie nke wydarzylo, emocjonalne przezycia maja ogromny wplyw na dziecko, szczegolnie w nocy, dziecku kotluja sie mysli i emocje z dnia, moze gl to meczyc. a jesli wykluczsz zabki i zdarzenie emocjonalne, a nadal takie budzenie nocne bedzie sie powtarzalo polecam wizyte z psychologiem dzieciecym. Wiem ze to brzmi dziwnie ze roczne dziecko sie prowadza do psychologa ale to jest tak jak lekarz. Moze pomoze

2014-12-22 14:20

Ewcia, a nie ząbkuje teraz? Moim zdaniem, nawet jeśli budzil Ci się tak przed chorobą może to być niestety związane jednak z chorobą. Może go coś boli? Może już wcześniej go coś bolało, a dopiero poźniej doszły inne objawy wskazujące na chorobę? A może coś się ostatnio u Was zmieniło lub doszło mu więcej wrażeń i w ten sposób odreagowuje.