Zdrowie (1064 Wątki)
bunt na mleko
Data utworzenia : 2014-11-19 10:49 | Ostatni komentarz 2014-11-20 03:29
Chce prosić o porade bo już od dłuższego czasu nurtują mnie pewne wątpliwości. Moja coreczka 2dni temu skonczyla rok. Wazy 8200g a waga urodzeniowa to 2870g. Od początku rozszerzenia diety była i jest dużym niejadkiem. Najpierw w 3 mcu zrezygnowala z piersi potem w 8 mcu z mleka. Karmie odciąganym pokarmem. Problem z mlekiem i jej niechecia do niego zaczal się w sierpniu gdy corka zaczela goraczkowac i okazało się ze zaczely wychodzi jej zabki nie chciała wtedy nic jesc ani pic mleka wiec aby się nie odwodniła bo miała tez biegunke zaczelam jej podawac rozczienczone soki bobofrut z woda. Soki te przez 4 dni były jej jedynym piciem a zarazem posiłkiem bo nic nie jadla przez te dni. Czasami kilka lyzeczek kaszki na caly dzien. Gdy zabki się przebily mala zaczela jesc normalnie 3 głowne posiłki plus deser ok 17. w postaci owocu. Mleko zawsze wypijala chętnie przed drzemka i w nocy. Teraz mleka w ogóle nie chchiala tknąć. Wiec aby pila mleko rozczienczalam jej sokiem swoje mleko w ilościach 60 ml mleka 30 ml soku. To trwalo kilka tyg po czym taka mieszanina znow przestala jej odpowiadać. Wiec znalazłam mleko smakowe humana 2 bananowo waniliowe które można podawac od 10 mca. Do swojego odciągniętego mleko dodawałam ok 60 ml wody i dosypywalam 2 miarki tego mm oraz pol lyzeczki kakao bo tylko tak jej smakowalo i je wypijala chętnie.Dodam ze kakao ja zapieralo i starałam się go unikac i wsypywać jak najmniej Teraz od dłuższego czasu nie dodaje do mleka kakao tylko do swojego mleko np. do 120 ml dodaje 1,5 miarki mleka mm nestle waniliowe. Corka pięknie to zjada i bardzo jej ono smakuje. Zastanawiam się tylko czy można do kobiecego pokarmu dodawać mm czy lepiej zrezygnować ze swojego mleka na rzecz mm. Wiem ze roczne dziecko nie musi pic mleka tylko jak ona nie wypije mleka przed drzemka to spi tylko 30-40 minut a tak spi ok 1,5godz. W nocy również budzi się ok 2-3 na mleko a samo moje mleko jej nie smakuje i nie chce go pic. Dodam ze wypija średnio ok 250-300 ml mojego mleka i ok 3-4 miare mm. Na głowne posiłki zjada ok 100 ml obiadku np. zupki lub II dania kaszy ok 120 ml na kolacje, sniadania roznie czasem jakas kanapeczka z bulki.Nie zjada dużych porcji na glowne posiłki a w międzyczasie staram się aby nie podjadala.
Sortowanie: