Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1063 Wątki)

łzawiące oczka

Data utworzenia : 2014-06-23 15:45 | Ostatni komentarz 2014-06-27 08:21

Ewcia2

5818 Odsłony
32 Komentarze

Synek ma prawie 6mc i od 2dni łzawią mu oczka i leje mu się wodnisty,przezroczysty katar u ciągle trze oczka i ma czerwone, jak temu zapobiec, czy konieczna jest wizyta u pediatry? Co mam robic" czy ktoras z waszych dzieci tak miało? Synek ma prawie 6mc.

2014-06-27 08:21

Dziękuje bardzo za odpowiedź, naszczęscie z lzawieniem mu się polepszyło , ma teraz katarek ale być może to już nie od tego .

2014-06-26 22:46

Witam. Przyczyną może być niewielka infekcja wirusowa, która powoduje obrzęk spojówek i zatkanie kanalików łzowych. Wtedy łzy nie mogą odpływać. Również, w czasie infekcji może pojawić się obrzęk błony śluzowej nosa, wodnista wydzielina w przewodach nosowych i odpływ łez jest utrudniony. Przy zapaleniu spojówek może produkować się nadmiar łez, które, odpływając do nosa dają wodnistą wydzielinę. Jeżeli sytuacja się przedłuża, dobrze jest pokazać dziecko pediatrze, da kropelki albo, jeszcze lepiej, pokazać maluszka okuliście. Możliwe, że doszło do zapalenia spojówek. Okulista wykluczy zapalenie głębszych warstw gałki ocznej. Pozdrawiam

2014-06-26 10:19

Ojej biedny, te dzieci ta przejdą, maja takie delikatne skorki, ze nie wiadomo co na niej wyjdzie. No już mniej lzawi , ale dzisiaj ma maly katarek, moze to przez zabki może niedługo pokaże się coś, bo to trwa i trwa a zabka nie ma:-P

2014-06-26 09:26

Kasik to może być jak najbardziej alergia bo to troszkę tak mi wygląda i watro udać się jednak do specjalisty który sam to obejrzy i oceni co dalej z tym robić i jakie leczenie macie zastosować w przypadku maluszka. A zostawianie tego samego sobie może tylko pogłębić to co się dzieje teraz. Wiem że terminy do alergologa sa straszne ale warto poszukać może poza miejscem zamieszkania bo nie ma rejonizacji jeżeli chodzi o specjalistów.

2014-06-25 10:19

Dobrze, że to opanowane. Ewcia wiem, że nie lubisz, ale ja to bym zapakowała małego i pognębiła "ulubioną" Panią doktor :)

2014-06-25 10:03

jeszcze miał takie place za uszkami...strasznie to wyglądało, ale kąpanie i smarowanie emolientami pomogło, dzis wygląda normalnie:-) i nikt nie wie czemu go tak wysypało i od czego..... Tylko że mój katarku ani oczek łzawiących nie miał, więc Ewca cos musi być w powietrzu....

2014-06-25 09:47

O kurde Kasik, a to bym miała stracha, gdyby mi tak małego wysypało

2014-06-25 07:52

mój wygladał tak.....jakby go poparzyło.....