Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1062 Wątki)

Białe kropki

Data utworzenia : 2014-06-09 13:38 | Ostatni komentarz 2014-06-26 09:39

aida82

2789 Odsłony
7 Komentarze

Na twarzy mojej córeczki pojawiły się trzy białe kropki.Nie są to pryszcze bo nie mają otoczki czerwonej. Nie wiem jak się tego pozbyć i co to jest. Pod palcami te krostki są wyczuwalne.

2014-06-26 09:39

Aida a u nas teraz choć Jaś ma 11 miesicy na policzku pojawiło się 5 takich właśnie kropeczek ale po konsultacji z pania doktor nic mam z tym nie robić ,Jak wstanie postaram się zrobić mu zdjęcie i wkleję i zobaczysz jak to u nas wygląda.

2014-06-13 00:33

a może to prosaki?

2014-06-12 22:09

I przede wszystkim nie próbuj ich wyciskać ani ogniatać. Myj buzię często przegotowaną wodą. Najlepiej zmoczyć wacik w wodzie, lekko wycisnąć z nadmiaru wody i kilka razy dziennie przemywać buźkę. Moja córka też miała kilka takich krosteczek na buzi i po przemywaniu wodą wszystko zeszło. Moja pediatra mówiła, że jak noworodek ma takie krosteczki to nie smarujemy buzi niczym. Krostki są efektem niedojrzałości gruczołów łojowo-potowych, które dopiero "uczą się" jak funkcjonować.

2014-06-12 11:00

aida skóra niemowląt nie jest tak nieskazitelnie czysta , gladka jak opisuja w czasopismach .. Jeszcze nie raz maluszkowi coś wyskoczy ..3 kropeczki na pewno niedługo znikną . Jesli uda Ci się to zrób zdjęcie..zobaczymy jak te kropeczki ` szpeca ` Buzke Twojego malucha :))

2014-06-10 11:30

zgadazm sie z dziewczynami ,,, nie mowinnas sie tym przejmować tymbardziej ze teraz jest bardzo cieplo i bardzo dużo dzieci dostaje krosty i krosteczki ( trądzik czy potówki ) zazwyczaj takie krosteczki same znikają ...oczywiście znikna szybciej jeśli zadbasz odpowiednio o skore maluszka ,,, możesz go posmarować kremem emolium bądź wykapac w emolium lub oliatum ,,,

2014-06-09 22:22

Tak inaczej jest to zwany jako trądzik niemowlęcy i powinno to zniknąć samoistnie:)

2014-06-09 21:11

Takie białe drobne krostki , nie wiem czy o takich samych myślimy powinny zniknąć same po jakimś czasie.