Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1062 Wątki)

Zez u niemowlaka ,

Data utworzenia : 2014-05-28 20:06 | Ostatni komentarz 2014-05-29 09:35

Magdalenamsl

2660 Odsłony
5 Komentarze

Witam. Chciałam zapytać w jakim wieku zgłosić się do okulisty jeśli dziecko zezuje. Moja w 1 miesiącu życia leczyła ropiejące oczy. Po kroplach przeszło. Jednak od urodzenia zezuje , ma już 6 i pół miesiąca i zez nie mija. Czasami jest większy czasem mniejszy ale wciąż jest. Nasz neurolog twierdzi ,ze gałki oczne są słabe i do roku czasu nie ma powodu do obaw. Kiedy dziecko skończy rok i zez nie minie wtedy mam isc do specjalisty.Czytałam na forach ze jeśli zez nie minie kiedy dziecko skończy 6 miesięcy należy je leczyc kroplami . Leczenie należy zacząć po 6 miesiącu zycia to będą lepsze efekty ....Kogo mam słuchać ??

2014-05-29 09:35

dziekuje za rade :)

2014-05-29 09:26

rozumiem Twoje zaniepokojenie ...zez powinien byc leczony jak najszybciej ale Twoje dziecko jest wczesniakiem i cały proces zanikania zeza moze sie przedluzyc ..jesli każdy dookoła Ci mówi ze nie masz się martwic to moze maja racje . Zgłos się moze do specjalisty - okulisty zajmujacego sie zezem u dzieci i niech rozwieje Twoje watpliwosci .. jesli jestescie pod opieka takiego specjalisty a mimo to cos Ci podpowiada ze sie myli to zmien na innego ..idz prywatnie , bo samo zamartwianie sie nic Ci nie da .

2014-05-28 21:12

dziekuje za wpis,Zzytałam już troche na ten temat ale wiesz zawsze jest tak ze zależy na jakiego trafisz lekarza ....reakcje sa rozne moja corka jest pod opieka neurologa alergologa pediatry i hehabilitantki i wszyscy powtarzają ... daj jej czas tylko ze oni nie sa z nia 24 godz na dobe i nie widza jej w te gorsze dni . Czy ktoś leczyl może swoje dziecko kroplami ??? A jak tak to w jakim wieku można zaczać leczenie??Moniko jeszcze raz dzięki za wypowiedz:)

2014-05-28 21:01

http://lovi.pl/pl/forum/6/2107/1 tu dziewczyny troche pisały na ten temat :)

2014-05-28 21:00

Magdalenamsl na pewno swojego instynktu macierzynskiego ...jesli czujesz ze powinnas cos z tym zrobic to zmien lekarza ...zmieniaj az trafisz na takiego ktory sie tym zajmie ..jesli takowego nie bedzie to znaczy ze powinnas na jakis czas sobie odpuscic ...do 6 msc powinien samoistnie zaniknac a Twoja corcia ma dopiero 6ipół wiec moze daj sobie czas chociaz do 7-8 msc ... Jesli chcesz nam troche bardziej przyblizyc sprawe - wstaw zdjecia córeczki na ktorym widac jak mocno zaawansowany jest zez :)