Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1060 Wątki)

Jakie leki przeciwbólowe dla dziecka?

Data utworzenia : 2014-04-25 21:56 | Ostatni komentarz 2020-03-24 11:26

gwiazdka2233

8941 Odsłony
50 Komentarze

Dziewczyny, poradźcie jakich leków i w jakiej formie używacie dla złagodzenia bólu i przeciwzapalnie? Moja 17 miesięczna bardzo boleśnie ząbkuje (rosną czwórki) i pomagają tylko doraźnie leki przeciwbólowe. Ostatnio podałam jej IBum w formie zawiesiny o smaku pomarańczowym, ale nie wiem czemu ona tego smaku nie akceptuje i w pierwszy dzień zjadła z zaskoczenia ( i spała całą noc), w kolejny dzień jednak wypluła wszystko z płaczem (po czym nie spała prawie wogóle w nocy wyjąc z bólu),. Kolejengo dnia dałam czopek - paracetamol, ale dawka była byc moze za mala bo tez plakala druga czesc nocy, widocznie czopke przestal dzialac..... Co wy polecacie przeciwbolowego? i w jakiej formie? macie jakies sposoby na podanie maluszkowi zawiesiny? Te kilka dni zanim zab sie przebije musze jej cos dawac, bo corka sioe meczy a po leku spi dobrze i jest wesola potem w dzien..

2020-03-24 11:26

Paracetamol i ibuprofen to podstawa każdej apteczki. Tylko należy pamiętać że ibuprofen stosujemy od 3 miesiąca :) warto też mieć w domu czopki bo jak dziecko zwymiotuje syrop to zawsze jest inna droga podania gorsza ale za to bardziej skuteczna i szybsza. 

2020-03-23 22:07

Pati u nas dokładnie tak samo. Mam Nurofen który się u nas sprawdza. Ale na wszelki wypadek mam też paracetamol

2020-03-23 20:35

U nas ibidem forte zagościł od dłuższego czasu i już został za zwyczaj wystarcza. Raz czy dwa razy się zdarzyło że podawałam go na zmianę z paracetamolem ale jakiś taki kupiłam że dużo trzeba go podawać i jest problem. Czopki już dawno u nas się nie sprawdzają mały nie da sobie włożyć.

2020-03-23 10:22

Ja kupiłam Nurofen i pomagał jak była taka potrzeba na zmianę z paracetamolem . Z tym że jeszcze paracetamolu nie używałam bo Nurofen się sprawdzał . Ale w razie czego mam jakby była gorączka żeby podać coś innego jakby pierwszy lek sobie nie poradził 

2020-03-23 10:06

u nas dobrze sprawdził się na ząbkowanie ten preparat: https://www.apo-discounter.pl/osanit-granulki-lagodzace-podraznione-dziasla-75g-pzn-01296824

Konto usunięte

2020-03-04 16:39

Pedicetamol byl dla mnie wygodny ze względu na małą dawkę do podania i zakraplacz, a z nlpztów ibum forte, wszystkie ibuprofeny z resztą są ok tylko cena różna 

2020-03-03 19:42

Stosowałam tylko pedicetamol, sprawdza się wiec nie szukałam innego.

2020-03-01 12:05

U nas nurofen  i paracetamol zależy jaki problem .