Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1062 Wątki)

Krostki na ramionach

Data utworzenia : 2014-04-03 13:21 | Ostatni komentarz 2014-04-11 23:14

KasiaCom

3564 Odsłony
11 Komentarze

dziewczyny pomocy! Zbliża się lato a ja mam całe ramiona odsypane jakimiś krostakami, myślałam, że to uczulenie, byłam z tym u dermatologa , a on mi na to, ze to oznaka słabszego teraz trądziku na twarzy i powinnam się cieszyć, ze nie mam na twarzy tylko na ramionach:/ ha ha uśmiałam się po pachy cieszyć się, że mam takie suche szorstkie krosteczki. Polecił mi jedynie po kapieli pocierać szorstką gąbką więc już w ogóle jestem jak łuszczyca jedna wielka:/ Może któraś z Was miała taki problem? ja pierwszy raz mam coś takiego i nie wiem co z tym zrobić, a nie chcę chodzić w długim rękawie żeby to zakryć:/ Pytanie do Pani Ekspert czy istnieje jakiś środek na takie zmiany skórne, przyznam od razu próbowałam emolientami dziecka i niestety jedynie zaczerwienienie znikło.

2014-04-11 23:14

Dziękuję zaraz sobie poczytam o tych kremach, bo ja jestem alergikiem i może okazać się, że nie mogę, ale obym mogła:)

2014-04-11 22:26

Kikacu kup sobie w aptece krem z 30% zawartością mocznika i spróbuj to posmarować. Kiedyś na podobne krostki używałam Oxedermil http://www.e-lek.pl/105354,oxedermil-30-krem,100072.html Jest jeszcze Xerial czy jakoś tak ale droższy.

2014-04-11 21:48

Dziękuję Pani Doktor za odpowiedź, w takim razie będę podbierać od dziec emolienty i mam nadzieję, że to minie. Pozdrawiam również.

2014-04-11 18:34

witam. Myślę, że jak skóra przestanie być okrywana swetrami i ciepłymi bluzkami, to jej jakość się poprawi. Faktycznie jest to rodzaj trądziku ale zwykle nie wymaga leczenia. Emolienty mogą być. Pozdrawiam

2014-04-05 08:25

Jak pomaga to smaruj dalej sudocremem, ja miałam takie coś przy karmieniu. Położna powiedziała, że to brak witamin, bo dziecko wysysa, ale ty nie karmisz przecież.

2014-04-05 00:55

Najpierw myślalam że pokrzywka uczulenie niestety nic z tych rzeczy, użyłam nawet maści hydrocortisonum i nic, teraz używam mojego dziecka co w szpitalu dostał ale tez nie pomaga. Dermatolog stwierdził, że to taki trądzik jakby i nic mi nie dał:/ Tu na zdjęciu mam czerwone, ale jak posmaruję sudocremem to blednie, niestety nie znika.

2014-04-04 21:30

A może to pokrzywka? Bardzo swędzi?

2014-04-04 21:28

takie udało mi się samej jakoś zrobić. Zrobiłam zbliżenie może lepiej będzie widać. Najgorzej jest niestety po kąpieli jak sie ciało rozgrzeje to swędzi po prostu.