Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1066 Wątki)

W jakiej postaci leki podajecie swoim szkrabom?

Data utworzenia : 2013-12-03 14:55 | Ostatni komentarz 2017-07-30 14:43

mamabasia

4623 Odsłony
16 Komentarze

Która postać leku waszym zdaniem jest najlepsza dla dziecka i najwygodniejsza dla Was? My przeważnie podajemy syrop albo zawiesinę dla córeczki, nie lubię podawać czopków, mam je w domu na wszelki wypadek po przy wymiotach to one są najlepsze, czopki podawaliśmy małej tylko jak miała problemy z kupką,a co u Was się najlepiej sprawdza ?

2017-07-30 14:43

Marta a jakie to krople? Ja mam na receptę devicap ale ciężko się aplikuje, zamiast jednej kropli przepisowo to skapuje przeważnie dwie i mnie to denerwuje. Może właśnie takie z dozownikiem by się sprawdziły

2017-07-30 07:57

Ja podaje w czopku wygodnie i wiadomo ze dziecko nie zwróci leku poza tym szybko się wchłania. Niekomfortowo jest na początku a potem przecież się tego nie czuje a czopki dla dzieci są malutkie. Z kolei wit D mamy w kroplach w dozowniku.

2017-07-29 18:18

W czopku mało komfortowo dla dziecka, ale jeśli dziecko wymiotuje to innego wyjścia nie ma. Przy wymiotach nie wiemy ile dawki zostało wchłonięte zanim dziecko zwymiotowało

2017-07-29 14:22

My rownież podajemy syrop nie cierpie czopków cierpieczopków sa niekomfortowe. Jednak Lekarz mi kiedys mowił ze syrop działa szybciej niż czopek. Ale czopek działa dłużej niż syrop

2017-07-29 12:40

Witaminę D3 w postaci kapsułek do wyciskania, tzw. twist-off, a lek przeciwgorączkowy w postaci roztworu doustnego i do buzi za pomocą strzykawki albo łyżeczki

Konto usunięte

2017-07-25 15:14

Podaję tylko i wyłącznie w postaci syropów sprawdza się to najlepiej nie mogę odmierzyć odpowiednią dawkę dla dziecka

2015-05-06 18:53

Ja podaje w formie kropelek lub zawiesia. Podaje strzykawka a kropelki małą łyżeczka. Kruszynka ładnie buzię otwiera jak tylko zbliża się łyżeczka :) raz zdarzyło mi się pisać czopki. Jak były problemy z wypróżnieniem.

2013-12-10 19:57

Póki co wszystkie leki jakie podajemy dziecku są w formie płynnej. Jak Lenka była mała to podawałam jej lactulosum w strzykawce, bo było mi łatwiej. Póżźniej, gdy musiałam podać jakiś lek dawałam go na łyżeczce, jednak połowa zawartości łyżeczki lądowała na ubranku. Teraz muszę podawać flegaminę, ponieważ mała ma kaszel. Próbowałam podać go na łyżeczce, jednak syrop nie smakuje jej i pluje nim, dlatego powróciłam do strzykawki.