Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1060 Wątki)

NOP

Data utworzenia : 2019-02-23 21:06 | Ostatni komentarz 2019-02-25 14:31

Konto usunięte

538 Odsłony
10 Komentarze

Dziewczyny, czy NOP może się ujawnić tydzień po szczepieniu?

2019-02-25 14:31

Starszego syna to szczepiłam w trakcie mojego urlopu, córa odkąd poszła do żłobka to jeszcze nie miała szczepienia, ale też choć te 2 dni po szczepieniu chce wziąć urlopu, tym bardziej że do tej pory po szczepieniu miała stan podgorączkowy, w iec nawet z tego względu, że po szczepieniu będzie osłabiona to bez sensu ja puszczać, zeby jakiegoś chorobska nie podłapała. Póki co zlapala infekcję, wiec i tak trzeba będzie trochę poczekać.

Konto usunięte

2019-02-25 12:59

Alicja, czytam sporo i natknęłam się na stronie właśnie stopnop.com.pl na wiele historii i w nich nie zawsze nopy występowały tuż po czy w ciągu 48 godzin po szczepieniu jednak pojawiały się pierwsze znaki, że coś jest nie w porządku. Przeraża mnie to. Bierzesz urlop albo zwolnienie lekarskie z pracy żeby być z dzieckiem dzień- dwa w domu po szczepieniu?

2019-02-25 07:50

Powiem Ci, że nie słyszałam. Zawsze mi się wydawało, z e te nopy to mogą wystąpić właśnie w krótkim czasie po szczepieniu i osoby, które późniejsze dolegliwości wiążą ze szczepieniem to dorabiają niepotrzebna ideologię i przesądzają. Ale skoro piszecie, że to może nawet do 4 tygodni wystąpić, t o trochę mnie to zestresowało, tym bardziej, że ja muszę zaszczepić córkę, k tora chodzi już do żłobka, wiec jescze dodatkowo będę się stresować, c zy coś się nie zadzieje, jak będzie w zlobku, bo wiadomo ze w domu po szczepieniu posiedzi z 1-2 dni i tyle.

Konto usunięte

2019-02-25 07:23

Wasz.ka, dziękuję Ci za przepisanie tego co już napisałam w komentarzu. Alicjo, niestety przyczyna nieodnaleziona dlatego teraz tak to zaczęło mnie martwić. . Słyszałaś kiedyś o czymś takim?

2019-02-24 21:06

Mówi się, że do 48 godzin może wystąpić fizjologiczna reakcja na szczepionkę, a NOP do 4 tyg po szczepieniu.

2019-02-24 14:28

Niestety też czytałam, że objawy mogą pojawić się po dłuższym czasie niż tydzień po szczepieniu?

2019-02-24 11:59

A stwierdzili wtedy co było powodem tych dusznosci? Mi zawsze się kojarzyło, z e takie poważne powikłania to właśnie tak jak pisałaś w krótkim czasie po szczepieniu.

Konto usunięte

2019-02-24 09:31

Wyczytałam, że zwykle od 2 do 48 godzin są ewentualne różne odczyny poszczepienne. Jednak do czterech tygodni coś może się dziać. Alicjo, sytuacja wstecz bo z czerwca 2018, ale może pamiętasz jak kiedyś na forum wspominałam, że córa miała duszności, na tyle poważne, że była hospitalizowana. Dopiero teraz doszłam do dat i tamten incydent łączę ze szczepieniem. Sytuacja wydarzyła się 8 dni po szczepieniu. Stawiam na Euvax B. Naczytałam się już o nim i nasza seria nie zgadza się z żadną, która coś powodowała.