Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1060 Wątki)

Dziwna wizyta

Data utworzenia : 2019-03-04 16:51 | Ostatni komentarz 2019-03-11 18:42

karolina213

374 Odsłony
8 Komentarze

Mam pytanie mój synek jest chory od kilku dni ma kaszel katar i gorączkę. W piatek byliśmy u lekarza przepisala standardowy zestaw leków. Dziś zamówiłam wizytę domową bo jest co raz gorzej. Gorączkę ma wyższą i utrzymuje się w ciągu dnia kaszel też był co raz gorszy. Przyszła Pani doktor zbadala i zaczęła wypytwac mnie jakim karmie mlekiem. Ja ze zwyklym nan 3 a ona ze w takim razie to przezemnie dziecko choruje. Powiedziala ze powinnam dawac 1 czyli do 6 miesiaca hydrolizowane. Pierwszy raz o czymś takim slysze. Zamiast skupić się na leczeniu to mi zaczęła wykładać na temat diety dziecka. Ze nie powinno jeść jogurtow twarogow itp. Powinno jeść zupy a nie drugie dania. Najbardziej zdziwiło mnie to mleko 1 czy któraś coś takiego słyszała? Ta lekarka nie wzbudziła mojego zaufania i nie wiem co robić czy wykupywac leki czy umówić kolejna wizytę?

2019-03-11 18:42

Byłam u innej lekarki i jeśli chodzi o antybiotyk to przepisała dobry. Natomiast jezeli chodzi o mleko nie widziała żadnych powodów by go odstawić.

2019-03-06 19:42

Ja bym jednak umówiła się na wizytę do innego lekarza. Teoria z mlekiem 1 grubo przesadzona skoro Twój maluch ma już 16 miesięcy to jak najbardziej mleko nam 3. Poza tym 16 miesięczne dziecko powinno jeść już tak jak my więc obiad a tym bardziej drugie danie jest ok. Aleksandra ale nie podaje się mleka hydrolizowanego bo ktoś w rodzinie ma alergie. Ono jest przeznaczone dla dzieci z alergia ale stwierdzoną a nie w razie czego, da dzieci które cierpią na zaparcia owszem ale wszystko w konsultacji a nie na własną rękę.

2019-03-05 11:51

Też bym zmieniła lekarza tak w wielkim skrócie.

2019-03-04 22:13

A jakie wogole leki dostałaś? Moze o żywieniu nie ma pojęcia, a le choć rozsądne lekarstwa zapisała? Choć ja bym.już zaufania do niej raczej nie miała. A niby dlaczego nie ma jeść dziecko drugich dań? Ani jogurtów? C o do nabiału i infekcji to jest teoria, że nabiał zaśluzowuje organizm i w trakcie infekcji nie powinno się go jeść. Ale u tak małego dziecka to tez raczej przesada, no i to jedna z modnych ostatnio teorii, ile w niej prawdy nie wiadomo.

Konto usunięte

2019-03-04 20:32

Dziwna teoria. Skoro dziecko skończyło już rok to dla niego przeznaczone jest mleko z symbolem 3. Może lekarce chodzi o to, że 1 jest najbardziej odżywcza i dlatego jej zdaniem Twój syn powinien je pić. Ale nie mam pojęcia czym się lekarka kierowała, nie zlecila morfologii żeby zbadać stan ogólny, czy nie ma anemii itp. Może warto wybrać się do innego lekarza.

2019-03-04 18:44

Moje dziecko ma skończone 16 mc. Nigdy nie wykryto u niego alergii.

2019-03-04 17:14

A ile miesięcy ma Twoje dziecko? NESTLE NAN OPTIPRO 3 jest dla dzieci od 1 roku. Widziałam, że jest: Nestle Nan H.A. 3 Mleko modyfikowane w proszku z hydrolizowanym białkiem junior po 1. roku 400 g Jeżeli chodzi o mleko, to faktycznie są mleka hydrolizowane, są to mleka specjalistyczne dla dzieci, które mają problemy z przewodem pokarmowym np. jeżeli dziecko cierpi na zaparcia. u innych zaś istnieje podwyższone ryzyko wystąpienia alergii na białko mleka krowiego np. gdy jeden z członków rodziny jest alergikiem i wtedy właśnie podaje się mleko hydrolizowane. Jeżeli chodzi o mleko dla dziecka jakie będzie odpowiednie dla Twojego dziecka warto zapytać pediatrę, który dobierze odpowiednie mleko dla dziecka.

2019-03-04 17:14

Ile ma syn? Ma bym wybrała się do innego lekarza. A co do mleka, to 1 jest najlepsza bo jest najbardziej odżywcze. A co do odżywiania, uwierzyłabym gdyby Pani doktor pokazała dowód na to że aktualizuje wiedzę na temat żywienia niemowląt.