Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1060 Wątki)

Jaki kupić nebulizator?

Data utworzenia : 2019-02-26 08:44 | Ostatni komentarz 2019-03-04 15:27

Schala

837 Odsłony
12 Komentarze

Ostatnio kilka osób na forum wspominało o nebulizatorze, coś też słyszałam od znajomych. Na razie nie potrzebuję ale coś czuję, że jak będzie potrzebny to "na już". I teraz kilka pytań - czy uważacie że jest sens mieć "na wszelki wypadek"? Jeśli tak, to chciałabym kupić online bo u mnie w aptekach takie rzeczy są drogie. Czy polecacie jakiś konkretny model? Na co zwracać uwagę bo nigdy czegoś takiego na żywo nie widziałam? Na all są np. w kształcie zwierzątek... jest sens? Pomóżcie

2019-03-04 15:27

Zdecydowanie można kupić na zapas, jeśli nie będzie się używać to można odsprzedac lub komuś sprezentowac. Ja musiałam kupić na już w aptece jeszcze na dodatek w niehandlowa niedzielę gdzie większość aptek u mnie akurat była zamknięta, ale kupiłam. My mamy w zestawie smoczek ale stwierdziliśmy, że jest tak beznadziejny, że my naszemu dziecku go nie podalismy. Mam w kształcie zwierzątka i synka dość mocno przykuwa uwagę

2019-02-28 13:14

A jeszcze a propos maseczek to warto zwrócić uwagę, aby nie miały dziurek, bo niestety większość ma, a przez nie ucieka bardzo dużo leku.

2019-02-28 13:12

Szczerze to nawet nie wiedziałam, że takie są! Ale u nas osobiście to i tak by się nie sprawdził, bo smoczek służy do oglądania, gryzienia i rzucania...a jeśli o prezent chodzi to już sobie sami zadecydują czy im się przyda

2019-02-28 12:24

Wasz.ka w nim nie ma smoka ale można dokupić uniwersalny do nebulizatora na allegro lub znaleźć ofertę ze smokiem. Jest niby ciut głośniejszy od tego z tą krówka i jak włączałam pierwszy raz to mój syn zaczął płakać bo się wystraszył ale po chwili już się przyzwyczaił.

2019-02-28 04:31

Dorota-1986 ok dziękuję chyba się na niego skuszę, w internecie natknęłam się na raczej dobre opinie o Lionelo i jest taki ładniutki... I głośność pracy to faktycznie ważne, mój już stary model pracuje dość głośno i mimo że córeczka nie boi się pracującego urządzenia i inhaluje się chętnie -chyba pierwszy raz w 4 miesiącu- to na sam moment włączenia wynoszę ją bo za każdym razem aż do góry podskakiwała...

Konto usunięte

2019-02-28 02:13

spokojnie możesz mieć na zapas. Nie znam rodziny, która obyła się bez nebulizatora - zawsze jakiś lekarz sugerował inhalacje. Ja sama często się inhaluję i widzę sporą poprawę. Zwróć uwagę na głośność pracy urządzenia, zestaw masek: najlepiej aby była też dla dziecka i smoczek. Mamy smoczek i on pomógł córce zaakceptować inhalacje

2019-02-27 22:14

Wasz.ka długo nie mamy bo zakupiliśmy jakieś 3mc temu.Używałam go jak ja ostatnio byłam przeziębiona i synkowi robiłam inhalacje również wtedy. Sprawuje się dobrze nie mam zastrzeżeń. Przed zakupem porównywałam inne firmy i w sumie ten mi się najlepiej spodobał.Fajny pomysł z tym prezentem i tak prędzej czy później trzeba go nabyć i na pewno się przyda w każdym domu nie tylko dla dziecka.

2019-02-27 15:06

Ja też zdecydowanie polecam, też mam firmy Microlife, mam go już chyba z 6 lat i jest bezawaryjny. Korzystamy z niego całą rodziną. DorotaB-1986 a długo już macie tego wielorybka? Jak się sprawuje? Zastanawiałam się nad zakupem na prezent dla maluszka, bo jak dla mnie to jedna z potrzebniejszych rzeczy przy dziecku.