Zdrowie (1060 Wątki)
Hiperechogenne ściany naczyń wzgórza.
Data utworzenia : 2019-02-11 13:49 | Ostatni komentarz 2019-02-11 20:29
Witam, Po porodzie w wykonanym USG mózgowia mojej córeczki wykryto u niej "Hiperechogenne ściany naczyń wzgórza". Panie, które przeprowadziły to badanie mnie uspokajały, że to nie musi wcale oznaczać nic groźnego i że po czasie powinno się wszystko unormować. Dostałyśmy skierowanie z córeczką na kontrolę i wykonanie tego badania ponownie do Poradni Patologii Noworodka za 6 tygodni. Po wykonanym badaniu Pani doktor stwierdziła, że ściany są nadal lekko powiększone, ale nie ma zdjęcia z pierwszego badania USG i nie jest w stanie porównać jak wyglądało to wcześniej. Po tym badaniu również nie dostałam żadnego zdjęcia, ponieważ Pani, która wykonywała mojej córce USG w Poradni Patologii Noworodka nie miała na to certyfikatu i kazała zapisać się do pediatry, który wykonuje takie USG prywatnie i posiada do tego certyfikat. Kazała poczekać na umówienie wizyty do skończenia 6 miesiąca życia mojej córeczki, aby porównać czy nastąpiła poprawa. (Mam to stwierdzić ja z pamięci, po wykonanym przez Panią USG, ponieważ tylko ja widziałam jak to wygląda. Bardzo się boje, że nie będę umiała tego stwierdzić, ponieważ ja nie jestem lekarzem i zwyczajnie się na tym nie znam jak to powinno wyglądać..) Dodam tylko, rodziłam daleko od swojego miejsca zamieszkania i skierowanie do Poradni Patologii Noworodka które dostałam wykonaliśmy już w obrębie mojej miejscowości, bo dojazd do miejscowości w którym odbywał się poród byłby w tym czasie niemożliwy. Teraz czekam na umówioną wizytę prywatnie do pediatry, który takie badanie wykonuje na 18 kwietnia. Bardzo się martwię jak to wszystko wyjdzie i czy będę umiała stwierdzić czy wygląda to lepiej niż wcześniej..Naprawdę się boję, że nie będzie żadnej poprawy i co wtedy..Drogie mamy, czy któraś z Was również spotkała się z takim stwierdzeniem u Waszego maleństwa? I może odpowiecie mi jak to przebiegało u Was?
Sortowanie:
Konto usunięte