Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1060 Wątki)

"wbicie" ząbków do dziasla podczas upadku

Data utworzenia : 2019-02-07 08:34 | Ostatni komentarz 2019-02-08 02:28

Ewcia2

909 Odsłony
5 Komentarze

Moj synek ok. Tygodnia mial wypadek niestety spadl na schodach i strasznie krwawil mial cale pogryzione , opuchnięte wargi oraz dziasla po chwili patrze a synkek jedna jedynke ma wbita do dziąsła do polowy i skrzywiona a druga jedynke wbia jeszcze wiecej, stalo sie to w sob. Niestety zaden lekarz u nas nie odbieral i pojechalismy dop do chirurga w pon. Chirurg stwierdził ze trzeba wysunac te zabki z dziasla zaczal synkowi z calej sily przyciskac i zsuwac na du..synek tak sie wyrywal i tak plakal..a mial jeszcze to wszystko takie opuchnięte , świeże...a po chwili patrze a lekarz bierze narzedzie co sie wyrywa zeby i chce tym mi zsunac zeba..zaczelam sie pytac jak tak bez znieczulenia a oni stwierdzili ze będzie bardziej bolalo to znieczulenie i bedzie wiecej placzu bo tu igly zanim to zadziala itd. Wiec postanowilam poczekac i chcialam to przemyslec, pojechaliśmy z mezem na drugi dzien skonsultowac to z innym to on znow mowil ze ta jedna jedynkę zostawic a druga trzeba wyrwac bo byl to zabel z prychnica i ze te ta pruchnice ma w środku a sa to bakterie i moze mieć jakies zapalenie..ale kazal odczekac jak ta opuchlizna zejdzie..a my z mezem znow na internecie czytalismy podobne przypadki i pisza ze zabki same po jakims czasie sie wysuwają i zauwazylismy ze delikatnie poszly rte zabki na du..nie wiem co robic. Czy ktos z was mial cos podobnego lub slyszal o czyms takim?

Konto usunięte

2019-02-08 02:28

ewcia, bardzo mi przykro, ale po pierwsze: nie obwiniaj się! Nie poprowadzisz dzieci za rękę przez całe życie, jak piszesz, synek Was często wyprzedzał. Ewcia, niestety synek będzie cierpiał, ale uważam, że warto zaufać jednemu specjaliście i z nim doprowadzić ząbki synka do porządku

2019-02-07 22:10

Tak byłoby najlepiej, poradzić się jeszcze innego lekarza.

Konto usunięte

2019-02-07 19:40

Ewcia, a nie lepiej odwiedzić stomatologa w tej sprawie?

2019-02-07 19:32

Aż tak drastycznie u nas na szczęście nie było, a le jak córka miała roczek to po upadku ruszał jej się ząbek. Dentystka powiedziała, z e u dzieci po takich urazach żeby przeważnie się same stabilizuja. I faktycznie po ok miesiącu juz przestał się ruszać. Wiec może u Was z czasem też będzie ok. Ale tak jak pisze Paulina tego z próchnica to nie ma co trzymać, no chyba ze da się jakoś leczyć. A ten dentysta u którego byliście to jakas masakra:/.

2019-02-07 13:31

Kochana ja miałam taki przypadek ale już nie pamiętam która maja tak miała że po upadku żeby jej się wbily. Nic nie robiłam same wyszły. Ale bym się zastanowiła nad wyrwanie tego z pruchnica żeby zakażenie się nie wdalo