Zdrowie (1060 Wątki)
Wstrzymanie miesiączkowania
Data utworzenia : 2019-01-30 14:59 | Ostatni komentarz 2019-03-07 09:49
Witam. W marcu zeszłego roku urodziłam pierwsze dziecko, a miesiączka wróciła mi już w październiku. Miałam do tej pory 3, prawie regularnie co ok. 34 dni, a teraz mija już 46 dzień cyklu i nie widzę żadnych oznak zbliżającego się okresu. Miałam 2-3 dniowe plamienie kilka dni przed spodziewaną miesiączką, stąd wykonałam 3 testy ciążowe i test z krwi, wszystkie wyszły negatywnie. Zawsze miałam nieregularne miesiączki, ale zwykle wiązało się to ze stresem lub dietą, nigdy cykl nie trwał tak długo, a teraz nie stresuję się ani nie odchudzam. W czasie ciąży miałam na jajniku niegroźną torbiel, która miała się wchłonąć, ale nie robiłam usg po porodzie, więc nie mam pewności. Czy to możliwe, żeby torbiel nie pękła pod naciskiem rosnącej ciąży? Czy wyłączne karmienie piersią może opóźniać okres i powodować plamienie? Jakie mogą być inne przyczyny? Dodam, że oczywiście zapisałam się już do lekarza, ale niestety kolejka do pani doktor każe czekać trzy tygodnie, a ja zaczynam się niepokoić. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Sortowanie:
2019-03-07 09:49
No ja też miałam miesiąc przerwy po tym jak już miesiaczke dostałam
2019-03-06 11:04
Często jest tak ze miesiączka pojawia się jakiś czas po połogu i później znika i jej nie ma. Dzieje się tak jeśli karmimy piersią i za to, ze miesiączka zniknęła odpowiadają hormony które jeszcze szaleją w naszym organizmie.
2019-03-04 15:20
Być może miesiączka po porodzie w pełni się jeszcze nie unormowala bo po tych przebojach w organizmie trochę to trwa. Ja przed porodem miałam regularnie jak w zegarku a po z każdym miesiącem o kilka dni mi się przestawia tak jak wcześniej miałam pewien wyznacznik ze dostanę okresu to teraz już go nie mam
Konto usunięte