Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1060 Wątki)

Dieta na autyzm

Data utworzenia : 2019-01-10 22:08 | Ostatni komentarz 2019-01-11 19:47

Monika1604

645 Odsłony
4 Komentarze

Witam. Od jakiegoś czasu jestem nauczycielem terapeuta w przedszkolu dla dzieci z autyzmem. Od kilku dni w przedszkolu zaczęło sie prawdziwe obrodzenie zapachow rodzice mówią ze wirusówka ze problemy z jelitami ale jedna z mam się wygadala ze dziecko ma diete na autyzm i dlatego tak śmierdzi. Drodzy rodzice czy to nie jest szkodliwe dla dzieci alr takze dla wdychajacych? Ten zapach jest nie do wytrzymania

2019-01-11 19:47

Co za bzdury... I to niby pisze nauczycielka ? ? Dla dzieci autystycznych nie są wskazane produkty zawierające gluten i duże ilości cukru, z tego względu odpadają raczej słodycze i produkty mączne. Niektórzy zalecają tez dietę bezmleczną, ale to już w zasadzie powinno być potwierdzone badaniami. Nie mam pojecia również, co ktoś by musiał jeść, by jego pot wydzielał aż tak nieprzyjemny zapach, naprawdę. Jak dla mnie ten post jest conajmniej dziwny...

2019-01-11 18:07

Nie te dzieci wydalają z potem (chyba) zapach który jest nie do zniesienia przez 5 godz w rzedszkolu otwarte są okna mimo mrozu bo zapach jest nie do zniesienia

2019-01-11 08:16

Też miałam zapytać o to samo

Konto usunięte

2019-01-10 23:09

Troszkę nie rozumiem. Ale co to za zapach? Chodzi o gazy? Jedno dzieciątko tak daje czadu, że cała grupa "zdycha"? :o