Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1060 Wątki)

Blizny potrądzikowe

Data utworzenia : 2018-12-06 07:35 | Ostatni komentarz 2019-01-31 11:51

Betkarka

596 Odsłony
7 Komentarze

Doradzicie w jaki sposob można usunąć? Dodam,ze spowodowane są przez nadmierne wyciskanie pryszczy.....

2019-01-31 11:51

ja u siebie zauważyłam mega zmianę po peelingach, ale nie tych ziarnistych zdzierających, ale enzymatycznych, Do tego kwas migdałowy, ale to już u dermatologa, albo kosmetyczki. Możesz też spróbować kremów na noc z kwasem migdałowym, to fajnie przygotowuje skóre na wyższe stężenia kwasu. Ogólnie blizny i przebarwienia = kosmetyczka + kwasy :)

2019-01-15 19:39

Dobrze byłoby pojsc do dermatologa, może coś doradzi. Mozesz też wejsc na https://jejustore.pl i tam mozesz wybrac ,,rodzaj problemu" wyskoczą Ci kosmetyki, które może coś zdziałaja ;)

2018-12-06 22:38

Ja uważam że najpierw wybrać się do dermatologa ale i można znaleźć dobrą kosmetolog.

2018-12-06 15:14

Najlepiej się wybrać do dermatologa.ja chodziłam na oczyszczanie twarzy mikrodermabrazja.cos mi pomogło ale nie do końca. Moja siostra jeszcze chodziła na lasery na blizny i też u niej dobra poprawa.

2018-12-06 13:15

Ja przede wszystkim wybrała bym się do dobrego dermatologa.. mój narzeczony też ma ogromny problem z pryszczami i wyciskaniem ich.. U niego to już po prostu obsesja. Myślę że dermatolog na pewno by Ci coś polecił na same pryszcze i te blizny (doradzi gdzie się udać i jak się ich pozbyć)

Konto usunięte

2018-12-06 11:01

Niestety ale standard. Polecam nie wyciskać bo w taki sposob jeszcze bardziej roznosisz bakterie oraz tworzy Ci się na twarzy coraz więcej niedoskonałości: https://poradydermatologiczne.pl/blizny-trudny-przeciwnik-do-pokonania/ - zerknij sobie tutaj . Opisane są sposoby na pokonanie blizn. Dwie najlepsze metody to Dermabrazja klasyczna - zabieg polegający na ścieraniu zewnętrznej warstwy skóry, wykonywany w znieczuleniu miejscowym, efekty widoczne są już po około 2 miesiącach Peelingi chemiczne - maja o wiele lepsze działanie niż peelingi ktore można wykonać samodzielnie w domu.

Konto usunięte

2018-12-06 09:15

Często poleca się dermabrazję i silne peelingi, chodzi o ponowne uszkodzenie tkanek, „rozdrapanie” ich i zmuszenie organizmu do ponownej regeneracji i gojenia się rany, ale bez blizny. Jedna według mnie taki sposób jest dość niebezpieczny więc powinnaś pójść do dermatologa i rozważyć najbezpieczniejsze i mniej inwazyjne metody. Słyszałam również o zabiegach wykonywanych laserem, plus jest taki, że te zabiegi są bezbolesne. Mimo wszystko zrób zdjęcia swojej cerze, tym zmianom dla porównania w przyszłości, wtedy będziesz wiedziała czy dana kuracja się sprawdza. Są jeszcze domowe sposoby i mogłabyś je przetestować w pierwszej kolejności. 1) mizesz przykładać plastry ogórka na zmiany skórne - ogorek rozjaśni zniany. Ten sposób stosuj trzy razy w tygodniu 2) przygotuj naturalny peeling z miodu, śmietany i brązowego cukru, starannie go wymieszaj. Nakładaj na zmiany skórne nawet dwa razy dziennie. Nałóż na 5 minut, spłucz i posmaruj twarz kremem. Miód działa antybakteryjnie wiec nadaje się ba plesniawki, opryszczki, „zajady” 3) cytryna- sok z niej tez rozjaśni przebarwienia, namocz wacik w soku i przemywaj zmiany. Sok jest „ostry” wiec możesz go rozcieńczyć z wodą. Nie wiem jak duże masz blizny, ale mimo wszystko najpierw warto jest spróbowac domowych sposobów. Pamiętaj jednak o skonsultowaniu się z dermatologiem.