Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1066 Wątki)

Wizyta u kardiologa dziecięcego

Data utworzenia : 2018-08-15 21:33 | Ostatni komentarz 2018-09-22 19:29

Ewa.Oles

1753 Odsłony
22 Komentarze

Witam na wizycie kontrolnej przy szczepieniu dziecka lekarz u mojej córki usłyszał ciche szmery nad serduszkiem wcześniej tego córka nie miała czy jest co panikować czy to normalne ? Dostałam skierowanie do kardiologa teraz czekam na wizytę ale strasznie się denerwuje.

2018-09-22 19:29

Dobry wieczór. Proszę się nie niepokoić na zapas. Dobrze, że lekarz dał skierowanie, ponieważ konsultacja kardiologiczna i wynik badania ECHO serca wyjaśni przyczynę szmeru. Najczęściej mamy do czynienia z tzw szmerem niewinnym ale problem musi wyjaśnić kardiolog. Stan dziecka jest dobry, nic się nie dzieje, nie ma innych objawów klinicznych jak brak apetytu, słaby przyrost masy ciała czy męczenie się więc, prawdopodobnie przyczyna może być łagodna zmiana np struna ścięgnista. Dopiero po badaniu będzie Pani wiedziała na pewno a mertwienie się teraz nic nie zmieni. Pozdrawiam

2018-08-31 17:51

Super, właśnie u wielu maluszków jest to szmer niewinny. Najważniejsze, że nie ma żadnej wady :)

2018-08-25 22:24

No to super, że wszystko dobrze się skończyło :)

2018-08-25 22:09

jestem już z córką po wizycie u kardiologa okazało je ze to tak zwany szmer nie winny i mała jest zdrowa nie wykryto żadnej way ani choroby jeszcze aż dziękuję za wsparcie

2018-08-19 07:02

Ewa, już teraz dobrze nie pamiętam, a le do jakiegoś tam wieku dziecka może 3 lat, dziecko ma niedomkniete jakieś części w sercu i.to jest fizjologiczne i całkiem normalne i z tego powodu mogą być właśnie słyszalne te szmery. Tak nam tłumaczyła kardiolog. Także nie martw się na zapas. Będzie dobrzev:)

2018-08-18 20:57

Będę wszystko wiedziała 25 to wtedy napiszę wam kobietki co wyszło i dziękuję za wsparcie

Konto usunięte

2018-08-18 18:03

Ewa - nie denerwuj się, bo maluszek to wyczuje i będzie poddenerwowany. Musisz spokojnie do tematu podejść. Ja jak byłam trochę starsza (chodziłam do podstawówki) to też miałam szmery w sercu i lekarz mi wyjaśnił, że jestem za chuda i "rurki" się o siebie ocierają. Może u Twojego maluszka też jest coś w tym stylu :)

2018-08-18 13:19

Będzie dobrze , nie denerwuj się na zapas kochana