Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1066 Wątki)

8-tygodniowe niemowlę ma problemy ze snem w dzień

Data utworzenia : 2018-08-07 15:41 | Ostatni komentarz 2018-09-07 22:40

Agnieszka.W

1760 Odsłony
21 Komentarze

Witam! Mój synek ma obecnie w 8 tygodni i 2 dni. Od kilku dni ma duże problemy z zasypianiem w ciągu dnia. Ciągle się wybudza. Częściowe na pewno jest to spowodowane gazami i pracę jelit ponieważ pręży się, rusza nóżkami i napina jednak wcześniej nie stanowiło to problemu. Udawało mi się zasnąć dwa razy w ciągu dnia na około dwie godziny. Obecnie zasypia na rękach i przy odkładaniu od razu się budzi. dlaczego go też łatwo wybudzać dźwięki, co wcześniej również nie stanowiło problemu. Najlepiej śpi na kimś na brzuchu, ale to też nie zawsze. Widać że chce mu się bardzo spać. W nocy śpi różnie, zwykle po około dwie-trzy godziny, czasem dłużej. Chciałbym spytać czy takie problemy mogą być normalne. Może jest to skok rozwojowy połączony z problemami z brzuszkiem (zwykle robi jedną kupkę dziennie; dostaje Espumisan i probiotyk Biogaia, wkrótce Dicoflor)? Czy powinnam udać się do pediatry? Będę bardzo wdzięczna za wszystkie podpowiedzi, jest mi przykro jak widzę jak się męczy!

2018-09-07 22:40

Wygląda na to, że to był brzuszek plus skok rozwojowy. Po kilku dniach wróciło do normy! I zaczął spać normalnie. Oczywiście czasem lepiej, czasem gorzej ale śpi:)

2018-08-17 11:33

U nas głównie gazy dokuczają córeczce, pomaga leżenie na brzuszku, ogrzewanie, masaże, ćwiczenie rowerka. Z kropelek daję bobotic forte, u nas pomaga, wystarczą 3 kropelki, więc łatwo się podaje. Niestety ale trzeba to przetrwać :)

2018-08-16 15:01

Dokładnie:( Pomaga spanie brzuch do brzucha (w dzień i przez połowę nocy) ale boje się, że się przyzwyczai i nic nie dam rady zrobić w domu

Konto usunięte

2018-08-15 20:11

Kolki są straszne ale dobrze zrobić wszystko aby spróbować się z tym uporać bez medykamentow. Jestem zdania, że To jest ostatecznośc przy takim maluszku no ale niestety trzeba czasami

2018-08-14 14:33

Próbowałam Delicol dwa razy po tygodniu w różnych tygodniach jego życia i nie wiedziałam poprawy. Rzeczywiście może to zbieg okoliczności. Inna sprawa, że inny lekarz polecił mi go w porcjach nie z ulotki. Te z ulotki, jak właśnie widzę są bardzo duże. 15 kropel do każdego posiłku. A Espumisan to 5-10 do każdego. I widzę też, że w Espumisanie jest więcej substancji czynnej na mililitr. Może drażniły go substancje pomocnicze. Ale najprawdopodobniej to mi się wydawało, że jest lepiej

Konto usunięte

2018-08-12 10:40

Agnieszko, ciekawe z tymi kropelkami bo oba te leki mają tę samą substancje czynną- może to zbieg okoliczności? Ten lek nazywa się Debridat, jest wydawany tylko na receptę. Reguluje motorykę jelit oraz pomaga gdy są nieprawidłowości w funkcjonowaniu układu pokarmowego Na kolki jest również Delicol choć on przede wszystkim pomaga trawić laktozę (zawiera enzym laktazy niezbędny do prawidłowego trawienia). Delicol nie jest na receptę, u nas się sprawdza, ale kropelki wystarczają na Ok tydz

2018-08-12 00:23

Niestety:( ale jak można ulżyć to warto! Bo ten płacz ech :(

2018-08-11 07:48

Tak naprawdę to niestety na kolki najlepiej pomaga czas.